«Vana toriseja» Lear leidis uue ja hea kodu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellel nädalal otsis Maarja uut kodu 10-aastasele foksterjer Lear´ile, kes elas Tallinnas Lasnamäel, Liina-Maria ja Lea-Maarja Lõhmuse peres.

Liina-Maria haigestus juba väikese lapsena ravimatuks peetavasse ainevahetushaigusesse glükogenoos B ja veetis suure oma lapsepõlvest Eesti ja Rootsi haiglates ning kodus. Liina oli palju üks ja igatses omale seltsiliseks kassi või koera.

Kui Liina koeraotsingud olid internetis otsaga Lõuna-Aafrikasse jõudnud ja tüdruk oli valmis sealt mopsi tellima, andis ema Liina soovidele lõpuks järgi. Kuna samal ajal otsis üks 90-aastane vanaproua oma foksterjerile uut kodu, saigi Leari perenaiseks Liina.

Tänaseks on Liina imekombel tervenenud ja soovib noorele inimesele kohaselt maailmas ringi vaadata. Palju reisib ka Lea-Maarja ja nii otsustas pere Learile läbi telesaate uue kodu otsida.

Liina valis Learile saadetud ankeetide hulgast välja kaks peret ja koer veetis mõlemas kodus ühe proovipäeva.

Esimesena külastas Lear Rakvere lähedal elava Helis Krihveli peret. Helis elab suure aiaga oma majas, kus jooksu- ja mänguruumi on piisavalt. Koerast soovis pere eelkõige seltsilist sügisel kooli minevale tütrele aga ka õhtuti sülle pugevat kaisukoera ja seltsilist täiskasvanutele.

«Lear sobib meile suurepäraselt, ma arvan, et paremat kohta on raske leida. Mida ikka koeral vaja on, kohta kus joosta ja kus on toas piisavalt ruumi et olla. Armastava perekond, hooliv perekond. Ma usun, et siin on kõik olemas», ütles Helis.

Leari seiklusi uue kodu otsinguil videost vaadanud Lea ja Liina leidsid, et Helise kodu sobib koerale suurepäraselt. Helise ja Leari sobivust hindasid ka saate eksperdid. Koeruse klubi koolitaja Martti Kuldma harjutustega sai Helis suurepäraselt hakkama.

Loomade käitumise spetsialist ning loomaarst Aivi Org tunnistas: «Siia tulles olin ma šokeeritud, et kümneaastane ära antakse ja see ei meeldi mulle. Kui ma nägin Helist, ta on selline naine, kes saab elus hakkama iga asjaga ja ka koeraga».

Teiseks pereks valis Liina Viljandis elava Angela Randmäe pere. Angela elab koos kolme vahva tütre ja oma emaga maalilise Vana-Viljandi puumaja korteris. Otse maja taga on elanike ühine peenramaa ja avaneb kaunis vaade Viljandi järvele. Angela pere meeldis nii Liinale kui Leale väga, sest nad olid Leari kaua oodanud.

Ekspertide juurde saatis Angela enda asemel tütar Raili. Palav ilm olid oma töö teinud nii Leari kui Railiga ja koostööst suuremat asja ei tulnud. Lihtsa, juurdekutsumise harjutused lõppesid enamjaolt Leari põikamisega põllule. Lõpuks andis Martti Railile lihtsamad ülesanded, et koera ja inimese kontakt natukenegi välja joonistuks.

Liina-Marial soovitasid mõlemad eksperdid Lear anda Helise perele.

Liina-Maria, Lea-Maarja ja Leari viimane ühine päev möödusid emotsionaalselt ja kurvalt. Pere leidis mõlema kandidaadi juures nii plusse kui miinuseid ja otsus ei sündinud kergelt. Liina valis Leari uueks perenaiseks Helise. Kahe sõbra hüvastijätt oli vaoshoitud, kuid siiski emotsionaalne.

Saate lõpuks oli Lear omale selga saanud uue ja foksterjerile sobivama kasuka ning nautis elu uues kodus täiel rinnal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles