Stigi kiiver pannakse oksjonile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Collins alias Stig koos Tom Cruise`i ja Cameron Diaziga
Ben Collins alias Stig koos Tom Cruise`i ja Cameron Diaziga Foto: SCANPIX

BBC menusaate «Top Gear» tegelase Stigi kiiver pannakse oksjonile.

Kiivri pani müüki Sophia Vaizey, kellele kingiti üks Stigi kiivritest, kui ta saate juures produktsiooni koordinaatorina töö lõpetas, kirjutab The Telegraph.

Stigi kiivril on ka «Top Geari» ühe saatejuhi Richard Hammondi, Stigi enda ja produktsioonimeeskonna liikmete autogrammid.

Stig kandis seda kiivrit 2002 – 2005.

 «Plaanisin Stigi kiivri müüki juba üsna pikka aega, sest mu elustiil on üsna kaootiline. Reisin palju ringi ja selle tõttu pean seda kiivrit hoidma ema juures. Olen küllaltki sentimentaalne ja ei lase asjadest lihtsalt lahti. Kuid mu pereliikmete arvates ei pruugi sel kiivril kümne aasta pärast mitte mingisugust väärtust olla,» selgitas Vaizey.

Ta lisas, et Stig kandis seda kiivrit üsna kaua aega. Kui ta sai uue kiivri, siis jäi see «Top Geari» toimetusse.  

Vaizey sõnul oli ta üllatunud, et see talle kingiti. Naise sõnul töötas ta menusaate juures logistikuna, tegeledes eelkõige meeskonna reisiplaanide ettevalmistamise ja korraldamisega.

«Minu jaoks oli see kõige lõbusam töö, mis mul kunagi olnud on,» lisas naine.

Alles hiljuti paljastus, et «Top Geari» salapärane Stig oli võidusõitja Ben Collins, kellelt ilmub varsti autobiograafia. BBC püüdis Collinsi raamatu avaldamist takistada, kuid see ei õnnestunud.

Collins kaotas võimaluse edaspidi Stigina esineda.

Stigi kiivri paneb 20. oktoobril oksjonile oksjonimaja Gorringes Auctioneers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles