Steni muinasjutuvõistlus ootab lugusid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Roosi muinasjutuvõistlus ootab taas lastelt lugusid.
Sten Roosi muinasjutuvõistlus ootab taas lastelt lugusid. Foto: Toomas Huik/Postimees

Juba üheksateistkümnendat korda kuulutasid Ann ja Ants Roos välja Steni muinasjutuvõistluse, kuhu ootavad 10-15aastaste laste kirjutatud muinaslugusid.
 

Stenist oleks tänavu 6. septembril saanud 40aastane mees. Sten lahkus meist noorukieas. Tema vanemate algatatud ja õigupoolest ühekordse ettevõtmisena mõeldud mälestuskonkurss on kasvanud üle-eestiliseks muinasjutuvõistluseks ja kinnistanud Steni kuvandi: väike poiss, kes luges palju ja kirjutas ise rõõmsatoonilisi, humoorikast ja sõbralikust vaimust kantud loomamuinasjutte.

Muinasjutte oodatakse aadressil Haapsalu 90504, Endla 2b–1 märgusõnaga “Steni muinasjutuvõistlus” ja nende esitamise tähtaeg on 20. detsember. Parimaid autasustatakse lastekirjanduse päeval 2. aprillil Tallinna raekojas.

September on Läänemaa kuu riigikogus ja 14. septembrist on seal üleval näitus Edgar Valteri originaalillustratsioonidega, mis on tehtud Sten Roosi muinasjuturaamatule.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles