Mängutuba pani nukud näitusele

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainula mängutoas on vaadata nukud Sigrit Mäeotsa erakogust.
Ainula mängutoas on vaadata nukud Sigrit Mäeotsa erakogust. Foto: Erakogu

Tänavu septembris avatud Ainula mängutuba kutsub kõiki huvilisi uudistama 50 nukust koosnevat näitust, mille pärliteks on Saksa nukumeistrite elusuuruses lelud.

Nukud pärinevad Ainula mängutoa lapsehoidja Sigrit Mäeotsa erakogust, kuhu kuulub juba ligi pooltuhat nukku.

“Mingi hobi peab ju inimesel olema ja nukud on mulle eluaeg meeldinud,” rääkis ligi 20 aastat teadlikult nukke kogunud Mäeots. “Olen nukke nii ise ostnud, kui olen kingiks saanud. Kogumisega tegin algust, kui nõukogude aja lõpus tekkisid esimesed kaltsu- ja antiigipoed, kust sai nukke osta. Näitusel olevad saksa elusuuruses nukud on soetatud aga näiteks saksa Ebay’st.”

Oma nukkude vanust Mäeots aga täpselt öelda ei oska.

“Vanimad võivad olla kuskil 1930-50. aastatest aga täpset vanust ma ei tea, sest müüjad isegi pakkusid lelude vanuse umbes,” märkis Mäeots. “Päris vanu aristokraatide nukke mul loomulikult ei ole, sest neile ei hakka ju mu rahakott peale.”

Oma kõige kallimaks nukuks peab naine aga nukku, mis kingiti talle 10. aastasena ja on naise kõrval 42 aastat vastu pidanud.

Sigrid Mäeotsa nukkude “parimad palad” jäävad Ainula mängutuppa kõigile tasuta vaadata septembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles