Algab jaht noortele nüüdiskunsti talentidele

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kunstikool.
Pärnu kunstikool. Foto: Henn Soodla

Algamas on 14-19aastaste noorte nüüdisaegse kunsti triennaali “Eksperimenta!” ehk “E!” Eesti talendijaht.

Konkursi tugevaimad teosed osalevad 2011. aasta aprillis Tallinnas lauluväljakul rahvusvahelisel noorte moodsa kunsti triennaalil “E!”, mis on programmi “Tallinn 2011 – Euroopa kultuuripealinn” üks suurüritustest.

”E!” konkurss on avatud nii üldharidus- kui kunstikoolide õpilastele. Talente leidub kindlasti kõigis Eesti nurkades, seetõttu korraldatakse õpilastele teabepäevi, kus nad peale info hankimise saavad näidata kuraatorile oma varasemaid töid ja esitada küsimusi nii “E!” kui üldse kunsti kohta.

Pärnus toimub teabepäev teisipäeval, 14. septembril kell 18 Pärnu kunstikoolis.

“E!” korraldaja ja Sally stuudio direktori Annely Kösteri sõnutsi on “E!” üleilmse koolinoorte nüüdiskunsti näitusena ainulaadne ja esimene kogu maailmas. „Vajadus sellise sündmuse järele on, sest kunstiharidus peaks ju ajaga kaasas käima. Triennaal “Eksperimenta!” pole pelgalt näitus. Sellega kaasneb mitmekesine programm, mille käigus luuakse otseliin kunsti ja hariduse vahel,” selgitas Köster “E!” ambitsioone.

”E!” ja selle teema „Ruum” toob kokku noored, professionaalsed kuraatorid ja kunstiõpetajad. Et nüüdisaegses kunstis ei kehti tehnikate ega väljendusvormide suhtes piiranguid, oodatakse konkursile noori maalijaid, skulptoreid, graafikuid, foto-, video- ja multimeediakunstnikke, installaatoreid ja tegevuskunstnikke. Ühtlasi ühendab moodne kunst luvaldkondi, seega õppeaineidki.

Noorte ideekavandeid kogutakse 10. oktoobrini ja nende põhjal valib Eesti ekspositsiooni kuraator Mari Kartau sadakond tugevamat tööd võistluse teise vooru. Rahvusvahelisele “E!” triennaalile pääseb Eestist kümmekond tööd, mida avalikkusele tutvustatakse tänavu detsembris.

”E!” rahvusvaheline näitus leiab aset 26. aprillist 14. juunini 2011 Tallinnas lauluväljakul ja Maarjamäe lossi alal. Eesti noortel on võimalus oma töid esitleda rahvusvahelisele auditooriumile ja võrrelda oma loomingut noorte kunstiga tosinast riigist, mille seas on näiteks Lõuna-Korea, Kanada, Portugal, Sloveenia, Soome.

“E!” rahvusvaheline võrgustik soovib triennaalist kujundada sündmuse, mis toimuks Tallinnas iga kolme aasta tagant.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles