Video: kanadalanna poeg hukkus Süürias Islamiriigi ridades võideldes

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christianne Boudreau ja ta poeg Damian Clairmont
Christianne Boudreau ja ta poeg Damian Clairmont Foto: Youtube

Noor kanadalane Damian Clairmont ütles oma emale, et läheb Egptusesse araabia keelt õppima, hiljem aga paljastus, et ta läks Süüriasse ja liitus islamistliku äärmusrühmitusega Islamiriik.

Kanada julgeolekutöötajad koputasid Calgarys elava Christianne Boudreau uksele 2013. aastal ning ütlesid, et nende andmetel võitleb naise poeg Süürias, edastab CNN.

Ema oli veendunud, et ta poeg on Egiptuses.

Boudreau poeg Damian Clairmont astus islami usku pärast seda kui tal tekkisid koolis probleemid ning ta oli teinud 17-aastaselt enesetapukatse.

Ema sõnul sai poeg pärast islamistiks hakkamist elurõõmu tagasi ning ta hakkas uuesti suhtlema. Noormees aga otsis ema teadmata internetist informatsiooni, kuidas end moslemite maailmas tõestada.

«Islamistidel on meie lasteni nii kerge jõuda. Islamiriik pesi minu poja ajusid,» lausus naine.

Damian Clairmont ei läinud Egiptusesse, vaid võitles Süürias Islamiriigi ridades. Ta hukkus 2014. aasta jaanuaris Aleppos. Aleppot peeti siis Süüria kõige ohtlikumaks paigaks, kuna seal toimusid relvakokkupõrked Süüria vägede, Vaba Süüria Armee ja Islamiriigi võitlejate vahel.

Kanadalanna sõnul on talle seni arusaamatu, kuidas ta pojast sai islamist, kes oli nõus oma elu Lähis-Idas ohvriks tooma.

Boudreau liitus organisatsioonidega Hayat Canada ja ExtremeDialogue, mis võitlevad lääne noorte radikaliseerimise vastu ja püüavad ennetada nende minemist Süüriasse.

Kanadalanna rääkis oma poja loo, mis jõudis Youtube`i.

«Minu sõnum vanematele on, et rääkige oma lastega enne kui seda jõuab teha Islamiriik. Peame koguma infot ja olema äärmusislamistide suhtes valvel,» lausus poja kaotanud naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles