Ewert Sundja: mis viieteistkümne aastaga juhtus, et me selliseks muutusime?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ewert Sundja
Ewert Sundja Foto: Tiit Mõtus

Täna lahvatas meedias uudis sellest, kuidas Narvas ühes koolis mängisid noorukid täna õhupüssi laadse esemega, mille tagajärjel sai üks poistest näovigastuse. Kohale kutsuti politsei ning alustati menetlust. Muusik Ewert Sundja on sellisest meedia ja politsei tähelepanust häiritud. Loe, mida mees kirjutas oma Facebooki lehel!

«Mina mäletan, et pidasime veel keskkoolis (1998-2001) paralleelklassi poistega ägedaid lahinguid, vahetunnis barrikeeriti toolide ja laudadega koridor ja Balta turult ostetud plastmassist õhupüstolite kuulidega saime piki vahtimist nii meie, kui mõnikord ka möödakõndijad. Oli sinikaid ja verevalumeid. Tänase seisuga oleks umbes viieteistkümnele noormehele kutsutud politsei, püsse oleks otsitud koertega ja alustatud oleks kriminaalmenetlused.

Eesti press pasundab, direktor selgitab: «Praegu teeme esmaanalüüsi ja ilmselt räägime uuesti kooli juhtkonnaga. Kindlasti tahame ka kõigi teiste koolidega seda arutada, et mida on võimalik veel selliste juhtumite ärahoidmiseks teha.»

Mis nüüd siis viieteistkümne aastaga juhtus, et me selliseks muutusime?

Hirm tuleb natuke sellise ühiskonna ees.»

Kallis lugeja, kas oled Ewert Sundja sõnadega nõus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles