Eakas prantslanna oli nädala kaljulõhes lõksus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
78-aastane Michele Riotton oli kaljulõhes seitse päeva ja kuus ööd
78-aastane Michele Riotton oli kaljulõhes seitse päeva ja kuus ööd Foto: SCANPIX

Alpi mäestikumetsas jalutanud eakas prantslanna kukkus kaljulõhesse ja oli seal nädala lõksus, toitudes vihmaveest ja kahest kaasas olnud küpsisest.

78-aastane Michele Riotton kattis sooja saamiseks end mahalangenud lehtedega, edastab AFP.

Alzheimeri tõve all kannatav naine läks Genfi järve lähedal asuvasse Chablais` metsa jalutama nädal tagasi, seljas vaid kerge jope ja spordipüksid.

«Olin mäestikumetsas, libisesin lõhesse ja jäin sinna magama,» meenutas naine.

Õnnetuse ajal oli soe ja päikesepaisteline ilm, kuid öösel langes temperatuur alla kümne kraadi ning hakkas vihma sadama.

«Ma ei kartnud. Minu suurimaks mureks oli see,  et ma oma kadumisega lapsed ja lapselapsed paanikasse ajan,» lausus prantslanna.

Naine oli lõhes seitse päeva ja kuus ööd. Alles siis leidis päästekopteri meeskond ta üles. Riotton oli kukkunud kaljulõhesse, mis asus ta kodukülast vähem kui kahe kilomeetri kaugusel.

Naist otsiti kaks päeva, kuid siis katkestati. Riottoni naaber Patrice Fossard aga ei andnud alla ja nõudis, et päästjad veelkord otsiksid.

«Teda ei saanud sinna jätta. Mu sisetunne ütles, et ta on elus. Tundsin, et ta otsimine lõpetati liiga vara. Tegelikult oli see ime, et Michele leiti,» lausus naaber.

Pärast õnnetust otsustas naine, et enam ta metsa jalutama ei lähe.

Politsei sõnul ei soovitata Alpidesse üksinda matkama minna ning Riotton oleks pidanud mobiiltelefoni kaasa võtma.

«Mäepiirkond on sügise hakul üsna ohtlik. Päeval võib veel suviselt soe olla, kuid öösel langeb temperatuur märgatavalt. Mägedesse minekul peab olema õige riietus ja lisavarustus,» selgitas politsei esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles