Vilde muuseum ootab laste reisijutte

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste matk.
Laste matk. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Vilde muuseum korraldab konkursi “Minu reisuelamused”, kuhu oodatakse laste ja noorte kirjutatud reisijutte.

Muuseumi kuraatori Piret Meose teatel on paras aeg panna suvised reisielamused paberile ja läkitada need konkursile. Et konkurss on mõeldud lastele ja noortele, oodatakse töid autoritelt 7-19 eluaastani. Reis ei ole ainult lennukiga ja soojale maale, vaid võib olla ka meeleolukas rattamatk või retk naaberkülla.

Reisijutukonkurss on korraldatud 145aastase kirjankust rännumehe Eduard Vilde auks.

“Et klassikust värske ja uudse nurga alt rääkida, oleme juubeliaasta märksõnadeks valinud Vilde reisid ja reisikirjad,” märkis Meos. “Sel viisil soovime ergutada tänapäeval palju reisivaid lapsi ja noori märkama kultuuride, linnaruumide ja rahvuste erinevusi ning oma kodukandi omapära. Reisijutus võib kirjeldada praktilist teekonda, mõnda huvitavat kultuurinähtust, seiklust jms.”

Reisijuttude konkurss lõpeb 31. oktoobril ja konkursi tingimused on kirjas E. Vilde muuseumi koduehel http://www.linnamuuseum.ee/vilde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles