Kas sina tead, mis tähendus on mandariinidel «Mandariinides»?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mandariinid».
«Mandariinid». Foto: Kaader filmist

Oscarile kandideeriva linateose «Mandariinid» režissöör Zaza Urušadze rääkis väljaandele Deadline, mida sümboliseerivad filmis mandariinid.

«Mandariinid on minu jaoks rahu ja maa sümbol. Abhaasia on mandariinide maa ja Gruusias teavad kõik, et parimad mandariinid tulevad sealt,» ütles Urušadze. «Ja mulle meeldib väga nende värv, mida otsustasime kasutada kontrastiks sõja kõledusele.»

Deadline märkis ka, et filmi muusika on väga lööv juba alguskaadritest ning uuris, millised on režissööri muusikalised mõjutused. 

«Filmis kõlav muusika on kombinatsioon Eesti ja Gruusia rahvamuusikast, nii et selle filmi helitöö on mõjutatud folgist. Üldisemalt rääkides olen suur klassikalise muusika fänn - minu lemmikud on Mozart ja Beethoven,» ütles Urušadze.

87. Ameerika Filmiakadeemia auhindade ehk Oscarite gala toimub sel pühapäeval, 22. veebruaril Hollywoodis. Galast teeb Eestis otseülekande Kanal 2 ja see algab kell kaks öösel. «Mandariinid» kandideerib parima võõrkeelse filmi kategoorias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles