Briti kunstnik riputas end konksudega üles

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kunstnik riputas end nahast läbi pistetud konksude abil üles
Briti kunstnik riputas end nahast läbi pistetud konksude abil üles Foto: AFP / Scanpix

Briti kunstnik Alice Newstead protestis haide tapmise ja neist valmistavate toodete vastu sellega, et riputas ennast nahast läbi pistetud konksude abil üles.

Naine lisas, et eriti julm on see, kui haidelt lõigatakse uimed ära ja nad visatakse vette tagasi, kirjutab The Telegraph.

«Inimesed ei mõtle, et kui nad söövad haiuimesuppi, siis need haid, kellelt uimed võeti, kannatasid kohutavalt,» sõnas kunstnik.

Alice Newsteadi etteaste toimus Londonis Regent Streetil asuvas Lush kosmeetikapoes.

«Teen seda haide kaitsmise nimel. Kuna mu keha on üsna augustatud, siis enda ülesriputamine ei ole valus. Õlast riputamine on lihtsam kui rinnakust,» selgitas inglanna.

Zooloogide sõnul on haiuimesupi populaarsuse kasvu tõttu haide arvukus alates 1970.aastatest vähenenud.

Alice Newstead  töötas kuni selle aasta juunini Lushi kosmeetikapoes müüjana, kuid nüüd on pühendanud ennast kunstnikukarjäärile.

Naine kuulub gruppi nimega Constant Elevation, mille performance`ite hulka kuulub nahast läbi torgatud konksudega üles riputamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles