Näitus avab vaatajatele noorte tulevikuvisioonid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Anne Helene Gjelstadi näituselt.
Foto Anne Helene Gjelstadi näituselt. Foto: http://www.norra.ee/News

Esmaspäevast, 13. septembrist jõuab Pärnusse Villa Artise galeriisse Norra fotograafi Anne Helene Gjelstadi näitus “Vaated”, ühes sellega kuulutatakse välja koolinoorte tulevikuvisioonide võistlus.

Norra kunsti- ja disainiakadeemia lõpetamise järel 25 aastat moetööstuses disainerina tegutsenud ja siis oma lapsepõlveunistuse ellu viimisel fotograafiks saanud Gjelstadi kirg on pildistada inimesi. Nii on näitusel Norra loodusvaadete kõrval palju noorte inimeste portreefotosid koos lühikirjeldustega sellest, millise nad arvavad olevat elu 20 aasta pärast.

“Näitusel on üleval norralaste visioonid, nüüd ootame sinna kõrvale meie noorte tulevikukirjeldusi,” selgitas Viivika Orula Villa Artisest. “Norra noortelt on nii ühiskonnatundlikke kui lapselikke armsaid arvamusi oma elu kohta tulevikus.”

Villa Artise, Norra kuningliku suursaatkonna ja kunstnik Anne Helene Gjelstadiga koostöös välja kuulutatud koolinoorte tulevikuvisioonide võistluses osalemine on piiritletud väga konkreetse vanusega, see on seotud näitusel eksponeeritud noorte eaga.

Korraldajad ootavad kolme-neljalauselisi visioone oma tuleviku või ümbritseva maailma kohta aastal 2030 ehk 20 aasta pärast 6-, 9-, 14-, 17- ja 19aastastelt poistelt ja 9-, 13-, 15- ja 17aastastelt tüdrukutelt.

Orula lubas, et kõige huvitavamad visioonid lisatakse näitusele. “Võib enne näitust külastada ja siis oma mõtted teele läkitada või vastupidi toimida,” jättis Orula tulevikuvisioonide loojatele vabad käed.

Tööd tuleb saata aadressil artis@reiser.ee, märkida autori nimi, vanus, kool ja klass, telefoninumber ja meiliaadress.

Näitus jääb avatuks 12. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles