Evelin Ilves: ükskord ma need talad leian, mis tuleb ära maalida!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves: Aasta Kodu 2014 oli inspireeriv!
Evelin Ilves: Aasta Kodu 2014 oli inspireeriv! Foto: Reporter.ee

Ajakiri Kodukiri kuulutas välja Aasta Kodu 2014, milleks sai Matsi-Jüri talu Raplamaal. Reporter käis koos konkursi patrooni Evelin Ilvesega uurimas, kuidas elab üks tänapäevane Eesti maapere ja kas ka presidendiproua kümnetest nähtud Eestimaa kaunitest kodudest inspiratsiooni ammutab.

Aasta 2014 Kauneima Kodu tiitli pälvinud pere elab Raplamaal Tõrma külas, kuhu koliti Tallinnast 2005. aastal. Kodu hubaseks ehitamine võttis kolm aastat ja tänaseks ei meenuta endisest rehielamust ehitatud Matsi Jüri talu enam sugugi seda ajahambast puretud maamaja, millesse nad esimesest silmapilgust armusid.

Foto: Reporter.ee

Aasta 2014 kauneimat kodu käis kaemas ka meie presidendiproua Evelin Ilves.

Evelin: Mulle meeldisd eriti selle kodu uksed, mis olid jäetud võimalikult selliseks nagu nad olid. Et nad ei ole üleliia puhtaks tehtud ja üle vuntsitud. Ka vanad palgid meeldivad mulle alati ja suured aknad. Ja valged laed lisavad avarust, mul on endal ka sellised.

Presidendiproua on Aasta Kodu võistlustel näinud kümneid, kui mitte sadu ilusaid kodusid. Kuid kas on olnud ka midagi sellist, mida omaenda kodus järele teha?

Evelin: Alati, kui ma näen mingeid huvitavaid ideid, mis inspireerivad, siis ma võtan üle. Ma olen eluaeg niiviisi teiste pealt õppnud. Kui keegi oskab midagi hästi teha, siis see alati köidab mind. Niimoodi olen ma õppinud juukseid lõikama, õmblema, värvima, lakkima, mööblit parandama.

Mul on ka üks tore idee ka teostatud ja teine idee ei ole teostatud, mida ma olen just nendest konkursi kodudest leidnud. Üks idee oli kootud kaunistus mööbli peal. Selle olen ma teoks teinud. Raamatukokku raamaturiiulile olen lasknud teha kaheksa meetri pikkuse mulgi vöö. See on nagu borde kaunistus, see on hästi äge ja seda käivad alati ka kõik vaatamas ja imestamas, et oo, see on päris vöö.

Ja teine idee on siis maalitud talad, mis on mul kohe täitsa südamel. Ükskord ma veel need talad leian, mis tuleb ära maalida!

Vaata videot Evelini külaskäigust Aasta Koju 2014!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles