Võsapets: sõnnikuhais, või ja liikluspätt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Võsa
Peeter Võsa Foto: Aldo Luud/SL Õhtuleht
Peeter Võsa aitas taas lahendada lihtsate inimeste lihtsaid probleeme.

Esimene Võsapetsi lugu oli õnnetust abielupaarist, kes ei saa oma eluga kuidagi hakkama. Klaara Sepa hooldajaks on tema mees Tõnu Sepp, kes on aga ise suhteliselt süüdimatu ja müünud maha kõik tema vara, parasiteerides õnnetu naise varal.

Klaara ähvardati nüüd valla poolt avariipinnalt tänavale tõsta. Klaara tunnistas, et ta ei taha enam Tõnu ja ta tahaks hoopis normaalset meest. Klaara oli valmis isegi hooldekodusse minemisega, kuid Tõnu oli selle vastu, sest muidu ei saaks ta kuskilt raha ja ta peaks minema nö puu alla.

Tarvastu vallavanem kinnitas, et Klaara eestkostja ei saa oma tööga hakkama ning nad plaanivad kohtusse minna, et taoline ebameeldiv olukord lõpetada. Vallavanema sõnul õnnetuid inimesi siiski vastu talve tänavale ei tõsteta.

Teine juhtum oli liiklusõnnetuse ohvrist, kes ei saanud kindlustusest hüvitist, sest õnnetuse ohver ei ilmu politseisse. Seetõttu, et juhtumi süüdlane, kes püüdis end sündmuskohal varem ka üles puua, ei kirjuta paberitele alla.

Õnnetuse põhjustaja Peedu Toom tunnistas Võsale, et eks ta läheb siis ja maksab selle ise ohvrile ära. Mees tunnistas nukralt, et ta on paberid kaotanud ja seetõttu ei saanudki kindlustusse minna. Mees oli nukra häälega ja ütles Võsa Petsile, et Peeter on üks «kommunistide järeltulija», kes kiusab inimesi. Siiski läksid nad koos kindlustusse ja said probleemi lahendatud.

Kolmas lugu oli Rakke sõnnikuhaisust, sest 2000-ruutmeetrisel krundil peab üks vana naine 10-pealist lehmakarja. Naabrid kurtsid, et hais on hirmus ja akent ei saa lahti teha ja ka aias on võimatu istuda. Seetõttu peavad kohalikud käima ringi nagu laudanaised ja sõnnikukärbsed kiusavad. Vald on küll lehmapidajat trahvinud, kuid miskit pole aastaid muutunud.

Perenaine Vilma Piirsalu rääkis Petsile, et naabrite hädaldamise põhjuseks on kadedus. Vilma sõnul on tal ainult üks sõnnikuhunnik, mis ei pidavat haisema.

Rakke vallavalitsusest kinnitati, et see teema on arutlusel olnud ning järgmisel vallavalitsuse istungil võetakse see taas ette.

Vilma küsis, kas tema on kohalik kurjategija, et tema küsimust peab arutama. Tema sõnul on lihtsalt naabrid vihased ja kiusajad, kes on oma majad saanud ilma vaevata. Vilma on eluaeg loomi pidanud ja ei oska teistmoodi elada, kuid ka naabrid ei taha sõnnikuhaisus elada.

Neljandas loos püüdis Võsapets oma laboris teha võid. Ta võttis vahukoort ja ajas mikseriga selle võiks. Samas tekkis ka lõss, mis tuli pealt kallata. Pets määris saadud võilaadset moodustist ka leivale ja pistis nahka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles