Eesti Laul 2015 teine poolfinaal juba homme

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2015, esimene poolfinaal, otsesaade. Heöen Sürje ja Indrek Vaheoja
Eesti Laul 2015, esimene poolfinaal, otsesaade. Heöen Sürje ja Indrek Vaheoja Foto: Erlend Štaub

14. veebruaril selguvad võistluse Eesti Laul 2015 viimased viis finalisti. Parimate valimisel saavad otsustavaks nii televaatajate kui žürii hääled. Saadet juhivad Helen Sürje ja Indrek Vaheoja, laule kommenteerivad Peeter Oja ja Mart Juur.

Eesti Laul 2015 produtsendi Heidy Purga sõnul tõotab teine poolfinaal tulla finaali edasipääsemise osas üsnagi pingeline. “On väga oluline, et fännid oma lemmikutele kirglikult kaasa elaksid ning ei jätaks nende finaali jõudmist saatuse ega teiste hääletajate hooleks. Usun, et ka teise poolfinaali kümnest esinejast leiab muusikasõber endale uusi, seni veel vähetuntud lemmikartiste,” arvas Purga.

Foto: Erlend Štaub

Eesti Laul 2015 poolfinaalide žürii liikme, muusikakriitik Valner Valme arvates pääsesid esimesest poolfinaalist edasi parimad lood ning ta loodab, et teise poolfinaaliga läheb samuti. "Teises poolfinaalis leidub moodsat plastilist soulpoppi nõtke funktunnetuse, maitsekate sündisaundide ja peene rütmikaga. Vajalik on ka kütte olemasolu - poolfinaalide üldine tonaalsus kipub muidu liiga malbeks, nagu esimeses, nii ka teises poolfinaalis on vähemalt kahes loos tempot ja kirge. Lisaks võimas pop-americana tüüpi duett ja võib-olla on kokkuvõttes teises poolfinaalis särtsu rohkem kui esimeses poolfinaalis, esindatud on ka eesti rahvalik muusika, ilma milleta meie noored ega vanad enam elu ette ei kujuta,“ kommenteeris Valme.

II poolfinaali esinejad esinemisjärjekorras:

Lugu / Esitaja / Autorid

1. “Light Up Your Mind” / Wilhelm / Anett Kulbin, Paul Neitsov, Jorven Viilik 

2. “Tiiu talu tütreke” / Kruuv / Allan Kasuk

3. “Kuum” / Demie feat. Janice / Raimo Ugast, Jaanika Merelaht

4. “Kellega ma tutvusin?” / NimmerSchmidt / Fredy Schmidt, Andero Nimmer

5. “Goodbye to Yesterday” / Elina Born ja Stig Rästa / Stig Rästa 

6. “Burning Lights” / Daniel Levi / Daniel Levi Viinalass 

7. “This Is Our Choice” / Triin Niitoja & John4 / Jaanus Saago, Triin Niitoja

8. “Idiot” / Kali Briis Band / Alan Olonen 

9. “Minu päike” / Luisa Värk / Mikk Tammepõld, Luisa Värk 

10. “Kolm päeva tagasi” / Mari / Mariliis Jõgeva  

Televaatajate ja žürii punktid liidetakse ning selle tulemusena pääsevad viis suurima toetuse saanud artisti lõppvõistlusele, mis toimub 21. veebruaril Nordea  Kontserdimajas. 

Rahvahääletuseks  avatakse poolfinaali ajal telefoninumbrid, mille leiab nii teleekraanilt kui võistluse kodulehelt. Otseülekanne ETV-s algab kell 21.35.

Lisainfo ametlikult kodulehelt ja Facebook’ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles