Los Angeles Times: «Mandariinide» täht on Lembit Ulfsak

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandariinid (Mandariinid)
Mandariinid (Mandariinid) Foto: Kultuurikava.ee

Ameerika üks suuremaid ajalehti Los Angeles Times kirjutab, et ehkki võõrkeelse filmi Oscari favoriit paistab tänavu olevat Poola «Ida», vääriksid võitu ka ülejäänud kandidaadid.

Los Angeles Times märgib, et Eesti esimene Oscari-kandidaat on teine film konkurentsis, mis räägib sellest, mis juhtub siis, kui sõda piirid lõhub.

«Gruusia 1990ndate alguse regionaalkonflikti takerdunud mandariinikasvataja (Lembit Ulfsak) pakub varjualust ja abi kahele haavatud vastaspoole sõdurile. «Mandariinid», mis keskendub pigem söögilauaäärsetele vestlustele kui lahingumärulile, kõmiseb sellegipoolest pingest ja tragöödiast,» kirjutab ajaleht.

«Eesti näitelegendi Ulfsaki etteaste - vaikne, tõsine ja otsene - on filmi üheks väljapaistvamaks osaks. Režissöör Zaza Urušadzel on ilmselgelt siiras arusaam filmi lagendikest ja viljapuuaedadest, olgu tegu siis õitsvate viljapuudega või kohaga tähistamata haudade jaoks.»

22. veebruaril Hollywoodis toimuva Oscari-gala otseülekanne algab Kanal 2s kell kaks öösel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles