Miks sobib film «Mandariinid» ideaalselt Oscarite jagamisele?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mandariinide» režissöör Zaza Urušadze, näitleja Lembit Ulfsak ja produtsent Ivo Felt kandsid Kuldgloobuste galal Baltmani rätsepasmokinguid
«Mandariinide» režissöör Zaza Urušadze, näitleja Lembit Ulfsak ja produtsent Ivo Felt kandsid Kuldgloobuste galal Baltmani rätsepasmokinguid Foto: SCANPIX

Eesti filmi «Mandariinid» kandideerimine Oscarile on meie vabariigi jaoks tervikuna kosmiline sündmius, mida võib võrrelda lausa esimese olümpiamedaliga taasiseseisvumise järel.

«Oscari ja Golden Globe'i nominatsioonini jõudmine on kindlasti suur tunnustus - ma valetaksin, kui väidaksin vastupidist. Samal ajal on kõik väga subjektiivne, sest väga raske on öelda, milline film on tegelikult hea ja missugune peaks võitma,» ütles produtsent Ivo Felt Kanal 2 uudistesaatele «Reporter». «See pole sport, absolutismi siin ei ole. Mingisuguste parameetrite järgi oleme muidugi jõudnud päris kõrgele.»

Lisaks Eesti-Gruusia koostöös valminud «Mandariinidele» ihkavad parima võõrkeelse filmi Oscarit ka Argentiina, Mauritaania, Venemaa ja Poola filmid. 

Oscari-võit pole Eesti jaoks pelgalt õhkõrn unistus - «Mandariinidel» on käes tugevad trumbid.

««Mandariinide» teema sobib Ameerikasse ja sobib sellisele võistlusele nagu Oscarite konkurss. See on väga inimlik film ja me räägime inimeseks jäämisest raskes olukorras. Me näitame sõda, mis tänapäeva maailmas on kahjuks väga aktuaalne. Need on võibolla need filmivälised komponendid, mis on kaasa aidanud, et film on nii kaugele jõudnud. Ma arvan, et see film ise on ka väga tubli film,» märkis Felt.

Kanal 2 näitab ainsa Eesti telekanalina otseülekannet tänavuselt Oscari-galalt. Gala otseülekanne algab 23. veebruari öösel kell 02:00.

Vaata Reporter.ee videot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles