Bassivirtuoos Marcus Miller esineb Tallinnas

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Miller.
Marcus Miller. Foto: promo

Tänavu 18. oktoobril astub Tallinna Nokia kontserdimajas üles maailmaklassi eliiti kuuluv basskitarrist Marcus Miller, kelle uus maailmaturnee “Tutu Revisited” teeb kummarduse Miles Davisele ning taaselustab jazz'ilegendi 1986. aastal ilmunud albumi “Tutu” helikunsti.

Kontserdi pressiesindaja Margot Holtsi teatel muutus Miles Davise album “Tutu” 1980. aastate üheks tähelepanuväärsemaks jazz'ialbumiks, mis võitis samal aastal Grammy auhinna. “Usun, et Miles Davis väärib enam tähelepanu ning maailmaturnee “Tutu Revisited” on kummardus Milesile”, kommenteeris Marcus Miller.

Ent Miller oli juba toona plaadi valmimise juures, olles selle produtsent. Ta mängis sisse enamiku instrumentidest ja kirjutas suure osa plaadil kõlavatest lugudest.

“Tutu Revisted” turnee kandvaks jõuks on Milleri basskitarri meisterlik käsitsemine, kuid tähelepanu väärivad ka kaastegevad maailmas tuntust pälvinud noored andekad jazz'muusikud.

Trompetil astub üles 28aastane Grammy auhinna laureaat Christian Scott, saksofonil Alex Han ja lööpillidel Ronald Bruner Jr ning klahvpillidel Frederico Pena.

“Minu eesmärgiks oligi algusest peale kaasata noori andekaid muusikuid, kellega koos saaks anda “Tutu” albumi loomingule uue värvi, kõla ning sära – nii sündiski “Tutu Revisited”,” rääkis Miller.

Marcus Millerit peetakse andekaks multiinstrumentalistiks, kuid erilist tähelepanu väärivad mehe tehnilised oskused tema põhiinstrumendil basskitarril.

Miller on aastate jooksul teinud koostööd tuntud muusikutega nagu Luther Vandross, Roberta Flack, Bryan Ferry, Billy Idoli ja Miles Davisega, osalenud rohkem kui viiesajal salvestusel. 1990. aastatest pühendus Miller soolokarjäärile. Sellest ajast on valminud mitusooloalbumit.

Miller on aastate jooksul võitnud mitu Grammy auhinda. 1992. aastal pälvis ta parima R&B laulu kategoorias Grammy Luther Vandrossi “Power of Love” eest ja 2001. aastal pärjati Miller parima kaasaegse jazz'ialbumi kategoorias, tema neljanda soolo instrumentaalalbumi “M2” eest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles