Vilja Savisaar-Toomast: Edgar pole enam see, kes ta oli meie kohtumise ajal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar saates Radar
Vilja Savisaar saates Radar Foto: Kanal 2

Vilja Savisaar-Toomast rääkis Kanal 2 saates «Radar», miks ta viimasel ajal jõuliselt oma eksabikaasa Edgar Savisaare vastu võitleb.

Vilja sõnul pole ta eksmehega suhelnud lahkuminekust saati. 

«Me ei suhtle Edgar Savisaarega. Üldse mitte. Olen püüdnud, pärast seda, kui lahku läksime. Aga sellel ei olnud tulemust. Ta ei vasta mu kõnedele ega sõnumitele. See on temapoolne valik,» seletas ta.

Vilja rääkis, et Edgar ei suhtu naisesse nagu võrdväärsesse partnerisse ja see oli kohati väga raske. 

Vilja tunnistas, et ta kahetseb, et rääkis ajakirjandusele nii intiimsetest asjadest nagu eksmehe Viagra tabletid ja armusuhted.

«Võibolla ma olen öelnud praegugi liiga palju avalikkusele ja üle mu huulte on tulnud sõnad, millest mu isiklikult väga kahju. Tagasi neid enam ei saa,» nentis ta.

Vilja rõhutas, et raamatus räägib asjadest nii, nagu nad talle paistsid.

«Ma arvan, et Eestis on veel palju naisi, kes kannatavad vaimse vägivalla all, aga kellel ei ole jõudu, julgust - nagu minul siis - sellest avalikult rääkida. Ma loodan, et kui mina, kes ma praegu tunnen endas jõudu sellest rääkida, kui mina selle loo ära räägin, aitab see paljusid teisi Eesti naisi, kes on samas olukorras,» seletas ta. 

Ta ei karda, et see jätab kibestumuse mulje: «See räägib tõest. See raamat ei ole Edgarist, see raamat on minust. Vahel on hea, kui inimesed on ausad ja avameelsed. Ma arvan, et see puhastab meie ühiskonda.»

Tagantjärele vaadates mõistab Vilja, et ta oleks võinud oma elu juba ammu muuta, kuid tal polnud jõudu - ta võitles depressiooniga, kasvatas last ja tegi tööd, et maksta majalaenu.

«Depressiooni vastu võitlesin tabletiraviga. Kui sain aru, et mul pole füüsilist haigust, siis igasuguse paanikahoo tekkimisel hakkasin endale ise psühhoteraapiat tegema. See on kole haigus ja vahel mõtlen, et kui ma tahaks kellegile pahale inimesele halba soovida, siis ma sooviksin talle depressiooni.»

Saatejuhi küsimusele, kas ta peab Edgarit heaks või halvaks inimeseks, vastas Vilja: «Edgar on väga keeruline inimene. Ta on ka väga palju muutunud. Edgar ei ole tänapäeval see, kes ta oli siis, kui me kohtusime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles