Iivi Masso: väita, et mina olen toodud Eestisse presidendi tüdruksõbraks, mis sisuliselt teeb minust prostituudi...

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President T.H. Ilvese raamatu esitlus Helsingis, Eesti saatkonnas. T.H. Ilves, Iivi Anna Masso.
President T.H. Ilvese raamatu esitlus Helsingis, Eesti saatkonnas. T.H. Ilves, Iivi Anna Masso. Foto: Priit Simson

Kuku Raadio saates «Pressiklubi» läks presidendi nõuniku Iivi Anna Masso, Eesti Ajalehtede Liidu tegevjuhi Mart Raudsaare ja Soome päritolu Eesti lastekirjaniku Mika Keräneni vahel seoses Twitteri-skandaaliga korralikuks kana kitkumiseks.

Esmalt nähvas Iivi Masso Kuku Raadio reporterile, et teda pole vaja tutvustada kuulajatele kui presidendi nõunikku. «Olen siin iseendana, mitte nõunikuna,» täpsustas naine.

Mart Raudsaare ja Risto Vuorineni küsimusele «karjäär hävitatud?», vastas Masso:

«Siin tuli väga jõuline seisukoht: hävitada inimese elu ja karjäär. Ma peaksin olema peaaegu meelitatud kuivõrd tugevat võimu mulle omistatakse. Aga kui juba ühe sellise, minu meelest suhteliselt tagasihoidliku kommentaari kohta öeldakse, et ma hävitan kellegi elu ja karjääri, siis oli Risto Vuorinen see, kes lisaks Eesti riigi, Eesti presidendi, välisministri, Soome suursaadiku laimamisele laimas ka mind isiklikult.

Levitada isiklikult minu kohta puhast laimu, väita, et mina olen Tuomioja ja Eesti diplomaatide vahelise vaidluse põhjustajaks - mida ma ei olnud, ma lugesin sellest lehest - väita, et mina olen toodud Eestisse presidendi tüdruksõbraks, mis sisuliselt teeb minust prostituudi ja mis täielikult püüab õõnestada minu professionaalset mainet ja sellega minu karjääri.

Nii et kui me räägime sellest, et keegi on siin kellegi elu ja karjääri hävitada püüdnud, siis räägime Risto Vuorinenist parem selles  kontekstis. Ja Mika point, et see on sõprade vaheline jutt... No Mika teab väga hästi, et Soomes on näiteks «laimu seadus», mis on siis au haavamine, mis on kriminaalkuritegu erinevalt Eestist ja seda langetavat otsust selle kohta on tehtud isegi ühele inimesele esitatud info põhjal ja Facebookis sadadele või tuhandetele kontaktidele. Seal esitatud info on selles mõistes päris kindlasti avalik.»

Pikemalt saad põnevat intervjuud kuulata SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles