Legendaarne Faithless toob Eestisse erakordse live-show

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Faithless
Faithless Foto: Faithless

Aastaid tegutsenud Briti elektroonilise muusika lipulaev Faithless esineb 15. oktoobril Tallinnas Saku Suurhallis oma viimase albumi «The Dance» maailmaturnee raames.

Maailma parima live-showga tantsumuusikaansambel Faithless on ebatavaline ja innovatiivne, sõnumiga klubimuusikat viljelev Suurbritannia elektrooniline bänd. See on unikaalne kooslus, mis on kokku sulanud erinevatest stiilidest ning muusikalisest vilumusest. Tänu oma originaalsusele, värvikatele maailmaturneedele ning fantastilistele live-showdele on Faithless tõusnud muusikamaailma tippu ning sinna ka läbi aastate püsima jäänud.

Faithless on kuulsust kogunud tantsulugudega «Insomnia», «God is a DJ» ja «We Come 1». Karjääri jooksul on Faithless salvestanud kuus albumit ning müünud rohkem kui 12 miljonit heliplaati üle kogu maailma.

Faithlessi algkoosseisu kuulusid produtsendid Rollo ja Sister Bliss. Enne duo moodustumist produtseeris Rollo remikse ka Björki, Simply Redi ja Pet Shop Boysi jaoks. Sister Bliss, keda alates viiendast eluaastast tänu ülivõimekale klaveri- ja viiulimänguoskusele imelapseks peeti, pöördus house-muusika usku 1987. aastal ning temast sai peagi üks parimatest UK house’i DJdest.

Duo alustas küll muusika produtseerimist 1993. aastal, kuid Faithlessi neljaliikmeline koosseis moodustus lõplikult alles kaks aastat hiljem, kui bändiga liitusid vokalistid Jamie Catto ja Maxi Jazz. Maailmakuulsaks õnnestus Faithlessil saada 1996. aastal singlitega «Salva Mea» (üks kuulatumaid tantsuhitte sel aastal), «Insomnia» ja «Reverence». Samal aastal ilmus ka bändi «Reverence» nimeline debüütalbum. Pärast albumi väljastamist nimetati Faithless paljude tuntud muusikaauhindade nominendiks, kaasa arvatud Euroopa Grammy parima rahvusvahelise tantsuansambli kandidaadiks. Globaalset tunnustust andis Faithlessi debüütalbumile ka ansambli R.E.M. solist Michael Stipe, nimetates «Reverence’i» oma  aasta lemmikalbumiks.

Oma viimase stuudioalbumi «The Dance» ilmutas Faithless 16. mail 2010.

Bändiliikmed ise nimetavad seda oma kõige tantsulisemaks loominguks, mille läbi naastakse oma algsete juurte juurde. Inimmasse hullutav ning terviklik Faithlessi looming varieerub sümfoonilistest helidest kuni house’i, hiphopi ning klubimuusikani.

Suurejoonelise live-showga üles astuva Faithlessi kontserdi pileteid on alates 3. septembrist võimalik osta kõikidest Piletilevi müügipunktidest ning internetipoest www.piletilevi.ee. Piletite hinnad algavad 495.- kroonist.

Saku Suurhalli uksed avatakse kontserdipäeval kell 19:00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles