Raadio 2 seljatas Euroopa esimese raadiote meistrivõistluste RadioBattle poolfinaalis Saksamaa

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Morna ja Ingrid Peek
Erik Morna ja Ingrid Peek Foto: Helle Rudi, R2

Pühapäeval, 8. jaanuaril kell 21 toimus esimest korda Euroopas raadiotevaheline võistlus RadioBattle, kus kasutades vahedaimat relva, mis raadiomaastikul võimalik - head muusikat - seljatas pingelises võitluses Eesti Raadio 2 Saksamaa raadiojaama FunkHausEuropa.

Võistluse kohtunikuks oli Itaalia Radio2 RAI legendaarne saatejuht Filippo Solibello ning vastaseks Claudia D'Avino globaalsaundidele pühendunud raadiojaamast FunkHausEuropa. 

Eestit esindasid Raadio 2 saatejuhid Erik Morna ja Ingrid Peek.

Eesti rebis end võidule tänu agarale säutsumisele, mida Saksamaa vastu pildusid heldelt raadiokuulajad - toetus-tviitijate hulgas oli ka prominentseid kultuuri- ja meelelahutustegelasi, ministreid ja muusikuid, sportlasi ja ajakirjanikke ning muidugi lihtsalt hea muusika austajaid Eestist, Saksamaalt ja Itaaliast.

Võidu tõid kodumaale sellised suurepärased muusikapalad: Röövel Ööbik «Kids Stuff Rokk», Ewert & The Two Dragons «Pictures», Shamir «On The Regular», Kirtana Rasa «Õhtu viimased read (Tunnetel on kõla rmx)», Epp Kõiv «Linn on minu (Demie rmx)». Need laulud kõlasid lisaks kodupublikule ka miljonitele raadiokuulajatele Itaalias ja Saksamaal.

Järgmine poolfinaal toimub järgmisel pühapäeval, 15. veebruaril kell 21, kus võistlevad Eesti tulevased vastased - seda saab kuulata RAI raadio kodulehelt.

Euroopa raadiotevahelise meistrivõistluse RadioBattle finaal toimub 15. märtsil Milanos, Itaalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles