Juubelijooks tõotab tulla senistest tunduvalt rahvarohkem

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal kostitas ilmataat Jaansoni jooksul osalejaid jaheda ilma ja tiheda vihmasajuga.
Eelmisel aastal kostitas ilmataat Jaansoni jooksul osalejaid jaheda ilma ja tiheda vihmasajuga. Foto: Ants Liigus

Homme keskpäeval Vee tänavalt startivale kümnendale Jüri Jaansoni Kahe silla jooksule oli eile õhtuks nime kirja pannud üle 1000 jooksja ja veerand tuhat tervisekõndijat.

“Kindlasti lööme üle seniste jooksude osavõturekordi,” kõneles Pärnumaa spordiliidu projektijuht Vahur Mäe. “Tore on, et Pärnusse tulevad mitmed eelmiste jooksude võitjad eesotsas suurfavoriidi Pavel Loskutoviga. Tagasihoidliku prognoosi kohaselt pakun välja, et juubeliüritusel stardib vähemalt 1200 jooksjat ja 400 kõndijat.”

Pealtvaatajatel pole vaja igavust tunda

Juba kümnendat aastat jooksu korralduskomiteesse kuuluva Mäe sõnade kohaselt leiavad pühapäeva ennelõunal kesklinnas tegevust kõik inimesed. Kes rajale ei lähe, saab stardipaigas nautida meelelahutusprogrammi ja osaleda aktiivselt Pärnumaa südamepäeval.

Kõige pisematele jooksusõpradele korraldatakse enne põhivõistlust jõe ääres minijookse, kus iga osaleja saab magusa auhinna.

Auhindu jagatakse paljudele

Põhijooksul teenib auhinna kuus kiiremat meest ja naist ning iga vanuseklassi kolm paremat. Esimene vahefiniš on stardist poole kilomeetri kaugusel ja selle võitjale kuulub Crafti sprindiauhind. Rääma tänaval Bestri poe juures paremusjärjestust ei vaadata, küll loositakse seal välja piknikukorv.

Papiniidu sillal fikseeritakse jooksu liider ja talle kuulub K-Rauta poe välja pandud aiakiik. Viimases vahefinišis ligi kilomeeter enne lõpujoont saab üks õnnelik jooksja loosi tahtel Port Arturilt hinnalise kinkekaardi.

Sõudeergomeetreid valmistava firma Concept 2 Eesti esindus paneb aktiivseimale linna- ja maapiirkonna üldhariduskoolile välja väärtusliku auhinna: kõige suurema osavõtjaskonnaga koolid võivad aasta tasuta kasutada sõudemasinat.

100 esimest lõpetajat saavad Jaansoni autogrammiga jooksusärgi ja 200 paremale jääb vahvat jooksu meenutama nokamüts.

Juubelijooksu hõbemündiga, mille kujundas Andres Selgoja, peetakse meeles seitset sportlast, kes on osalenud kõigil jooksudel. Väärtusliku meene saavad Jüri Jaanson, Siiri Kangur, Arvo Villmann, Ain Uusna, Jüri Leesmäe, Peeter Teivik ja Ergo Rand.



Ajakava

Jüri Jaansoni Kahe silla jooks pühapäeval
9.45 lastejooksudele registreerimine
10 – 11.30 silla parkla avatud
10 - 11.30 lastejooksude stardid
10 - 11.45 registreerimine kohapeal, stardimaterjalide väljastamine
11 Raadio Pärnu otseülekande algus. Lõpp 14.30.
11.15 esineja laval, soojendusvõimlemine
11.30 stardibokside avamine
11.53 jooksueelsed tervitussõnad
12 jooksu start
12.25 eeldatav esimene lõpetaja
12.40 esineja laval
13 autasustamine
14.15 retke auhindade loosimine

Andmed: Kahe Silla klubi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles