Taas tuleb Matsalu loodusfilmide festival

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf Lembit Tenno mullusel MAFFil oma fotonäitust Lihula mõisa aidas ette valmistamas.
Fotograaf Lembit Tenno mullusel MAFFil oma fotonäitust Lihula mõisa aidas ette valmistamas. Foto: www.matsalufilm.ee

Kaheksas Matsalu loodusfilmide festival ehk MAFF toob huvilisteni linateoste kõrval loodusteemalised fotonäitused ja haarab tegevusse nooremat publikutki.

15.-19. septembrini Lihulas ja Haapsalus toimuval MAFF'il on korraldajate sõnul külastajatele nii mõndagi huvitavat pakkuda. Eraldi tasub ära märkida, et nooremale publikule on mitu sündmust.

Kolmapäeval, juba enne festivali ametlikku avamist leiab Lihulas aset laste loodushariduse päev, mille jooksul saab vaadata filmi merikilpkonnade elust ja ajada juttu zooloog Aleksei Turovskiga. Lihula KuMas on lastele joonistamistund ja loodusfoto õpituba. Järgmisel päeval leiab loodushariduse päev aset Haapsalu kultuurikeskuses.

Fotosõbrad saavad sel sügisel nautida näitusi nii Penijõe kui Lihula mõisas, samuti Lihula kultuurimajas ja raamatukogus. Festivali raames toimuvad fotokursused. Loengud ja õpitoad leiavad sel aastal aset Lihulas ja Silma looduskaitsealal.

Festivali tuuma moodustab lai valik loodusfilme, mida linastatakse nii Lihulas kui Haapsalu kultuurikeskuses. Kinolinal saab näha lugematuid loodusnähtusi, alates vulkaanidest ja lõpetades sägade salaeluga.

Enne tänavust festivali, 6.-10. septembrini saab aga ETV2 ekraanil näha valikut eelmiste aastate Matsalu loodusfilmide festivali võidufilmidest.

Esmaspäeval, 6. septembril kell 21.30 näeb filmi "Võimas Iguacu juga" (Saksamaa, 2006). Teisipäeval samal kellaajal linastub "Surmamüür" (Iisrael, 2005), 2007. aastal Matsalu loodusfilmide festivalil esimese auhinna saanud film.
 
Kolmapäeva õhtul on kavas film "Jääkarud: Elu õhukesel jääl" (Saksamaa, 2008), mis pälvis 2008. aasta MAFFil parima režii preemia kategoorias "Loodus". Neljapäeval on ekraanil 2008. aastal Matsalu loodusfilmide festivalil peapreemia saanud "Pidusöök" (Saksamaa, 2007).
 
Reedel kell 22.05 linastub "Vesternite Metsik Lääs" (Austria, 2005). See film sai 2007. aastal parima režii preemia kategoorias "Inimene ja loodus".
 
Festival toimus esimest korda 2003. aastal ja on selle ajaga kasvanud arvestatavaks rahvusvaheliseks loodusfilmide tegijate ning vaatajate kohtumispaigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles