Tšiili kaevurite abikaasade ja armukeste vahel vallandus «sõda»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšiili kaevurite abikaasade ja armukeste vahel vallandus «sõda»
Tšiili kaevurite abikaasade ja armukeste vahel vallandus «sõda» Foto: SCANPIX

Tšiilis San Joses kaevandusvaringus lõksu jäänud kaevurite ümber pinged kasvavad, kuna meeste abikaasade ja armukeste vahel puhkes «sõda».

Konflikti põhjuseks on meeste eest makstav riiklik kompensatsioon, kirjutab The Telegraph.

Mitmed abikaasad on nüüd teada saanud, kes on nende mehe armukesed.

Ühe kaevuri eest käis kompensatsiooni nõudmas lausa neli naist.

Valitsuse esindajad langetasid otsuse, et küsivad 33 maa all lõksus olevalt kaevurilt, kellele nad soovivad kompensatsiooni väljamaksmist.

«Naiste vahel on olnud mitmeid konflikte,» sõnas Punase Risti esindaja Marta Flores.

Ta lisas, et kaevurite lähedaste jaoks püstitatud telklinnaku söögitelgis tekkis naiste vahel isegi kaklus.

Kuna kompensatsiooni summa on üsna suur, ulatudes kümnetesse tuhandetesse dollaritesse, siis soovivad seda nii ametlikud abikaasad kui ka armukesed.

«Raha on tekitanud konflikti. Mõnel kaevuril on mitu vallaslast ja nende laste emad nõuavad samuti kompensatsiooni. Olen paari sellises olukorras oleva naisega kohtunud, kuid neid on veel. Ametlikud abikaasad on nüüd saanud teada, kui palju meestel on väljaspool abielu sündinud lapsi, kellest neil aimugi ei olnud,» tõdes Punase Risti töötaja.

Ametnikud saatsid San Jose kaevandusse psühholooge, kes naised ära kuulaksid ja neil abieluprobleeme lahendada aitaksid.

Ühe kaevuri naine ei andnud lahutust, kuid mees elab koos uue naisega. Kuid mõlema naise suureks üllatuseks on mehel veel ka kolmas naine.

«Nende naiste lahus hoidmine on keeruline ülesanne. Samas ei soovi keegi, et naistevahelised lahkhelid niigi kannatavate kaevurite olukorra hullemaks teeksid,» jätkas Flores.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles