Jolie ja Gates on kõige imetletumad inimesed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie
Angelina Jolie Foto: SCANPIX

Sotsiaaluuringute firma YouGov tehtud uuringu kohaselt on maailma kõige imetletumateks inimesteks ameeriklased, Hollywoodi staar Angelina Jolie ja firma Microsoft asutaja Bill Gates.

Uuring põhineb 23 riigis 25 000 inimese küsitlusel, edastab The Local.

Jolied ja Gatesi hinnatakse just nende humanitaartöö tõttu. Jolie on juba aastaid olnud ÜRO heatahte saadik ning Gates aitab omanimelise fondi kaudu mitmeid maailmas levinud haigusi välja juurida.

Kõige imetletumate meeste ja naiste seas oli nii poliitikuid, näitlejaid, äritegelasi kui ka teiste elualade esindajaid.

Meeste nimekirjas järgnesid Bill Gatesile USA president Barack Obama, Hiina president Xi Jinping, Hollywoodi märulistaar Jackie Chan, India peaminister Narendra Modi, paavst Franciscus ja dalai-laama.

20 hulka mahtusid veel Hiina ettevõtja Jack Ma, Briti matemaatik ja füüsik Stephen Hawking, Briti jalgpallur David Beckham, Venemaa president Vladimir Putin, USA miljardär Warren Buffett,  USA näitleja Brad Pitt, USA ekspresident Bill Clinton, jalgpallur Cristiano Ronaldo, Briti prints William, USA näitleja George Clooney, Indoneesia poliitik Joko Widodo, USA evangelist Billy Graham ja USA ekspresident George W. Bush.

Naiste nimekirjas järgnesid Angelina Joliele Pakistani naiset õiguste eest võitlev Malala Yousafzai, USA endine välisminister Hillary Clinton, Briti kuninganna Elizabeth II, USA esileedi Michelle Obama, Kanada laulja Celine Dion, USA telesaatejuht Oprah Winfrey ja USA näitleja Julia Roberts.

Neile järgnesid Myanmari poliitik Aung San Suu Kyi, Saksa kantsler Angela Merkel,  USA laulja Taylor Swift,  USA laulja ja näitleja Beyonce Knowles, India poliitika Sonia Gandhi, USA näitleja Jennifer Lawrence, Briti Cambridge`i hertsoginna Catherine, Briti näitleja Emma Watson, Hiina laulja Faye Wong, USA poliitik Elizabeth Warren, USA jutusaatejuht Ellen DeGeneres ja Brasiilia president Dilma Rousseff.

Erinevate riikide lõikes olid populaarsustabelid mõnevõrra erinevad kui ülemaalimne edetabel.

Saksamaal olid eesotsas eelkõige sakslased, USAs ameeriklased ning Briti saartel britid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles