R.E.M. toob Tallinnasse kaasa ka heategevusorganisatsioonid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel R.E.M.
Ansambel R.E.M. Foto: BDG

Järgmisel neljapäeval, 11. septembril oma 14. stuudioalbumi «Accelerate» tuuriga Eestisse jõudev maailma üks edukamaid rock-bände R.E.M. toob endaga kaasa ka heategevusorganisatsioonid Amnesty ja Oxfam.

R.E.M. on läbi oma karjääri pidanud oluliseks osaleda inimeste teadlikkust suurendavates projektides ja aidanud koguda ressursse keskkonnaga ja inimõigustega seotud probleemide lahendamiseks.

 Liikmed on osalenud eraldi koos mitmetes kampaaniates, näiteks «Freedom Campaign», mis hetkel on keskendunud maailma tähelepanu tõmbamisele probleemidele Birmas ja seal Aung San Suu Kyi'le, maailma ainukesele vangistatud Nobeli rahupreemia saajale.

Bändi kontserdipäeval Saku Suurhallis esindatud organisatsioonide eesmärk on võidelda inimõiguste eest kogu maailmas.

Amnesty International fookuses on hetkel ka meie päevalehtedes palju kajastatud Venemaa-Gruusia konflikt, seejuures Venemaal elavate Gruusia päritolu elanike vastu suunatud rünnakud.

Teisteks olulisteks teemadeks on Amnestyl ka näiteks põgenikud, kes püüavad erinevatest sõjapiirkondadest läbi Egiptuse turvalistesse piirkondadesse jõuda ning naiste õigused Iraanis.

Oxfam International fookuses on näiteks biokütuste mõju maailma vaesematele piirkondadele, näidates, et biokütused tegelikult kiirendavad kliimamuutuseid ning suurendavad vaesust ja söögiprobleeme.

R.E.M. on vaieldamatult üks planeedi olulisemaid rock-bände, neid on pärjatud kolme Grammy ja üle 10 MTV-auhinnaga ning aastal 2007 nimetati nad ka Rock and Roll Hall of Fame’i auväärseteks liikmeteks. R.E.M.-i kontsert toimub järgmisel neljapäeval, 11. septembril Saku Suurhallis.

Erikülalisena on sel korral kaasas Brooklynist pärit tantsulise indie-rocki punt We Are Scientists.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles