10 lihtsat nippi, kuidas energiataset tõsta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi sidruniga
Vesi sidruniga Foto: SCANPIX

Esmaspäevahommikune äratuskell pole kellegi sõber - see on vali märk, et peame lõõgastavast nädalavahetusest tempokasse töönädalasse astuma.

Yahoo! Shine avaldas kümme lihtsat ja pea koheselt toimivat nippi, kuidas isegi kõige uimasemal päeval oma olemisse energiat süstida.

1. Joo vett. Veepuudus tekitab väsimust. Kofeiin võib su mootori käima panna, kuid sa ei taha sellega üle pingutada. Energiajoogid ja kohv tekitavad ajutise energiasööstu, sest panevad tööle su võitle-või-põgene hormoonid, kuid kui need kaovad, kaob ka sinu energia. Alusta päeva klaasitäie veega, naudi oma igapäevast tassikest kohvi, ja joo seejärel vett.

2. Tarbi proteiinirikkaid toite. (Näiteks valge kala, kana, oad jm kaunviljad). Kui kofeiin käivitab su mootori, siis proteiin peab kõike tasakaalus, hoides veresuhkru taseme püsiva.

3. Kasuta oma nina. Tsitruselõhnad on ergutavad, nii et poeta oma vette greibi-, apelsini- või sidrunilõike. Hommikul uksest välja astudes pista suhu piparmündikomm - piparmündilõhn mõjub aju osale, mis tegeleb erutusega ja teeb sind ärksamaks.

4. Kuula muusikat. Muusika suurendab keskendumisvõimet ja parandab tuju. Koosta playlist, mida saad kuulata hommikul riidesse pannes, tööle sõites või pesu triikides.

5. Liiguta ennast. George'i ülikoolis tehtud uuringust selgus, et kui üleväsinud inimesed harjutusi tegid, tõusis nende tajutav energiatase 20 protsenti ja väsimus vähenes 65 protsenti.

6. Veeda aega inimeste seltsis, kes sind ergutavad. Mõned inimesed suudavad head ajad suurepärasteks ja halvad ajad talutavateks muuta. Need ei pruugi olla ainult sinu pere ja sõbrad, vaid ka tuttavad, kellega igapäevaselt kokku puutud - töökaaslane, kirjakandja, poemüüja.

7. Ära püüdle täiuse poole. Ideaali ihaldamine võib olla energia must auk. Täius on võimatu. Proovi teha kõike piisavalt hästi ja liigu edasi.

8. Nuusuta roose. Harvardi uuringust selgus, et hommikul värskeid lilleõisi nägevatel inimestel oli terve ülejäänud päev rohkem energiat. Aseta väike bukett töölauale või voodi kõrvale.

9. Lahenda väikesed probleemid. Võibolla kukkus su köögikapi uks hingedelt või pead enne ukseni jõudmist pahnahunnikust üle astuma - need väiksed asjad võtavad sult energiat, mida võiksid mujale kulutada.

10. Ole tänulik. Keeruline on stressata, kui hindad oma tervist, perekonda ja uusi lahedaid pükse, mille ostsid imeodava hinna eest. Keskendu positiivsele oma elus ja levita seda. Naerata võõrale ja kiida kolleegi välimust - see ergutab teid mõlemaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles