Kool algab vabaõhukinoga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekeskus Lille maja.
Noortekeskus Lille maja. Foto: Margus Ansu

Reedel, 3. septembril kell 21 tähistavad Lille maja, Anne noortekeskus ja MTÜ Kinoonud Tartus kooli algust vabaõhukinoga Lille maja hoovil, kus suurelt ekraanilt näeb kolme noorte amatöörfilmide festivali (NAFF) filmi ja "Tudengimuusikali". Kinno pääseb tasuta.

Vabaõhukinos näidatav kümneminutiline "Rikutud fantaasia" (2009) on kummastav film, mis räägib loo indigolapsest Isabella-Chlorette'ist. Mullu NAFFi eripreemia võitnud film pakub vaatajale amatöörfilmilikku ehedust ja kunstiliselt vaba lähenemist. Filmi autor on Eeva Mägi.

Priit Põhjala film "Kahekesi" (2009, 19 min) on psühholoogiliselt pingeline draama kahe tegelase ja mängukaru vahelistest suhetest. See visuaalselt väga kaunis film võitis NAFFil mullu 1. koha.

Režissöör Richard Meiterni ligi tunnine "Tudengimuusikal" (2009) on suurim Eestis tehtud tudengifilm, kus palju laulu, tantsu, armastust ja tudengilikku energiat. Film räägib ülikoolirebastest ja nende kohandumisest eluga Tartus. Loengute kõrval tähendab tudengipõli uusi sõpru, palju pidusid, sõpradega raamatukogus ja kohvikutes istumist, kaltsukates käimist ja paljut muud. Kõige selle juurde käib kuhjaga armastust.

Mari-Leen Tammela ja Karin Miido 13minutiline "Korrus" (2009) on lõbus armudraama noormehest, kes meelsamini filmib, kui on oma tüdrukuga koos. Film võitis möödunud aastal NAFFil 2. koha hea montaaži ja tugeva kaameratöö eest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles