Uue Maailma festival avab tulevikutänava

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Maailma tänavafestival tuleb tänavu juba neljandat korda.
Uue Maailma tänavafestival tuleb tänavu juba neljandat korda. Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Tallinnas 4. ja 5. septembril toimuva Uue Maailma tänavafestivali raames avatakse Väike-Ameerika tänaval kodanikualgatuse korras ja käepäraste vahenditega loodav jalgrattatee.
 

Rattatee valmib eesmärgiga luua ratturitele ja teistele linnas liiklejatele pilt tuleviku tänavast, selgitas Madle Lippus ettevõtmist korraldavast Uue Maailma seltsist.

"Linnalised arengud igal pool Euroopas rõhutavad inimsõbraliku linnaruumi loomise tähtsust. Ses valguses on Uue Maailma tänavafestival uue tänavaelu näitaja ja algatused, mille kooskõlastamine ametivõimude koridorides toppama võivad jääda, saab rohujuure tasandil siin kas või ajutiselt ellu viia," kommenteeris Uue Maailma seltsi liige ja Prussakovi nimelise Rattaühingu liider Erko Valk.

Idee luua Väike-Ameerika tänavale jalgrattatee on alguse saanud Tallinna tehnikakõrgoolist, kus rattaga koolis käivad õppejõud ja õpilased selle vajadust eriti tunnetavad.

Rene Pruunsild Tallinna tehnikakõrgkoolist rääkis, et kevadel algatati tehnikakõrgkoolis Väike-Ameerika tänava jalgrattatee projekt ja alustati allkirjade kogumist selle toetuseks. “Tore, kui inimesed saavad oma silmaga näha, mida me toetuste kogumisega püüame saavutada,” ütles ta.

Neljandat korda toimuv Uue Maailma tänavafestival toimub tänavu ja järgmisel aastal “Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011” programmi raames, mis samuti rattakultuuri edendamist oluliseks peab.

Festivali eesmärk on tuua elu tänavatele ja laiendada inimeste arusaama tänavaruumi kasutusvõimalustest. Tänavafestivali raames "valgustavad" kohalikke Uue Maailma tänavaid inimesed ise ja nende teod. Kohalikud avavad oma aedades kohvikuid, toimuvad kooskäigud, tänavaturud, kogutakse kohalikke lugusid ja mängitakse ukakat. Tänavad täituvad töötubade, tsirkuse, tänavamuusikute ja palju muuga.

Uue Maailma linnajagu paikneb Tallinna kesklinnas Tehnika, Suur-Ameerika ja Pärnu maantee vahelisel alal. Uue Maailma Seltsi eesmärk on ühendada kohalikke elanikke, korteriühistuid ning ärisid.

Uue Maailma tänavafestivali korraldab Uue Maailma selts koostöös Sihtasutusega Tallinn 2011, Tallinna linna ja vabaühenduste fondiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles