San Franciscos algasid Steve Jobsi elust rääkiva filmi võtted

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jobs (vasakult paremale) aastatel 2000, 2003, 2005 ning alumises reas 2006,  2008 ja 2009
Steve Jobs (vasakult paremale) aastatel 2000, 2003, 2005 ning alumises reas 2006, 2008 ja 2009 Foto: SCANPIX

USAs San Franciscos algasid sel nädalal firma Apple asutaja Steve Jobsi elust rääkiva linateose võtted.

Filmi režissööriks on menufilmide «Slumdog Millionaire» ja «Trainspotting» tegija Danny Boyle ning Jobsi rollis näeb Michael Fassbenderit, edastab AFP.

Enne Fassbenderit pakuti Jobsi rolli ka Leonardo DiCapriole ja Christian Bale`ile, kuid nad  mõlemad keeldusid.

Möödunud aastal valmis film «Jobs», mis samuti käsitles selle kuulsa ameeriklase elu. Selle filmi peaosas on Ashton Kutcher. Kriitikute sõnul on selle filmi puhul tegemist läbikukkumisega.

Uue filmi puhul aga olevat ootused kõrged, kuna selle stsenarist on Aaron Sorkin, kes sai Oscari filmi «The Social Network» käsikirja eest. See film rääkis Facebooki asutajast Mark Zuckerbergist.

Filmistuudio Universal Studios teates seisab, et uues Jobsi filmis näeb lisaks Fassbenderile ka Seth Rogenit, kes mängib Jobsi sõpra ja firma Apple kaasasutajat Steve Wozniaki.

Linateos peaks vaatajateni jõudma 2016. aastal.

Wikipedia: Steve Jobs ( 24. veebruar 1955 Mountain View, California osariik – 5. oktoober 2011 Palo Alto, California osariik) oli USA infotehnoloog ja ettevõtja, firma Apple Inc. üks asutajatest ja kauaaegne peadirektor.

1970. aastate lõpus valmistas Jobs koos firma Apple Inc. kaasasutaja Steve Wozniakiga ühe esimese personaalarvuti. 1980. aastate alguses oli ta esimeste inimeste seas, kes pööras tähelepanu arvutihiire kasutamisele graafilises kasutajaliideses.

Steve Jobs astus 24. augustil 2011 Apple'i tegevjuhi kohalt tagasi, jätkates ettevõtte nõukogu esimehena.

Jobs suri 5. oktoobril 2011 kõhunäärmevähki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles