Kraftwerki suurkuju pani muusikaajalooga puusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Bartos
Karl Bartos Foto: Maja Suslin / SCANPIX/Code 60080

Eile näidati Katusekinos ajaloolist filmi « Kraftwerk and the Electronic Revolution», mille juhatas sisse robotimuusikabändi liige Karl Bartos.


Sissejuhatavas sõnavõtus ütles Bartos, et iseenesest on kogu muusika taaskasutatav: näiteks sai Bach inspiratsiooni Monteverdilt ja Mozartilt. Kui esimese suhtes võib elektroonilise muusika gurul isegi õigus olla, siis viimane on ajalooliselt võimatu. Nimelt sündis Wolfgang Amadeus Mozart alles kuus aastat pärast Johann Sebastian Bachi surma. Ehkki imelaps Mozart alustas komponeerimist juba viieaastaselt ja kuuesena läks Euroopas suvetuurile, ei saanud ta kuidagi Bachi mõjutada.

Karl Bartos peab täna kell 18.00 Plektrumi Mõttemasina sarjas loengu Kumus (filmiloengu teemaks on helisalvestuse areng alates fonograafi leiutamisest kuni tänapäevaste visuaalse muusika digitaalsete võimalusteni) ja annab hiljem kontserdi Rock Cafés.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles