Reiu-Raeküla terviseraja sild avatakse sportlikult

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reiu- Raeküla terviseraja silla renoveerimine.
Reiu- Raeküla terviseraja silla renoveerimine. Foto: Urmas Luik

Reedel kell 18 avatakse Reiu puhkekeskuse kõrval asuv uuendatud endine raudteesild, mis nüüdsest leiab aktiivset kasutust Reiu-Raeküla terviseradade piirkonda ühendava sillana.

Meeleolukal ja sportlikul avamisel viibivad Paikuse ja Tahkuranna valla ning Pärnu linna esindajad, mängib puhkpilliansambel Õnn Tuli Õuele ning sümboolse stardiga sillalt Raeküla terviseraja parklasse ja tagasi toimub jooksjate, käijate-kepikõndijate ning jalgratturite osalustasuta ühismatk, teatasid Silla külaselts ja Paikuse vallavalitsus.

Igale matka läbinule antakse avasündmuse erimärk ning kõigil soovijail on pärast võimalik end tasuta kosutada Reiu puhkekeskuse saunas.

Osalejate vahel loositakse priipääsmeid 4. septembril Pärnu spordihallis toimuvale Eesti-Hollandi võrkpallilahingule ning 5. septembril aset leidvale Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksule.

AS Sa.Met puhastas värske ilme saanud rajatisel põhjalikult teraskonstruktsioonid ja värvis need üle, krohvis massiivsed tugipostid, uuendas ja muutis senisest turvalisemaks käsipuu ning pealislaudise ja parendas peale- ning mahaminekute seisundit.

Sild on mõeldud vaid kergliikluseks, millest hakkavad nüüdsest informatsiooni andma vastavad liikluskorraldusvahendid.

MTÜ Silla Külaseltsi poolt tellitud silla renoveerimise projekti maksumuseks kujunes 1 013 285 krooni, millest põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA)toetas 90 protsendi ulatuses, ülejäänu lisasid omaosalusena Paikuse ja Tahkuranna vald ning Pärnu linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles