"Omakultuuriakadeemias" tervitab kuulajaid Meelika Hainsoo

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelike Hainsoo
Meelike Hainsoo Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Teisipäeval, 21. septembril kell 18 leiab Viljandi pärimsusmuusika aida väikeses saalis aset sellesügisene esimene "Omakultuuriakadeemia" kontsertkohtumine, kus astub üles Meelika Hainsoo. Üritus on tasuta.

Iga kuu pärimusmuusika aidas aset leidvad "Omakultuuriakadeemia" kontsertkohtumised toovad huviliste ette tähelepanuväärseid inimesi, kes on ühel või teisel moel seotud pärimuskultuuriga.

Muusikaliste vahepaladega põimitud vestluse kaudu saavad kuulajad aimu külalise päritolust, mõttemaailmast ning ajastust, mida ta endaga kaasas kannab. Soovijatel on võimalik külalisele küsimusi esitada.

Inspireerituna läinudsuvise Viljandi pärimusmuusika festivali pealkirjast "Seest tuleb üks tants!", on 2010/2011 hooaja kontsertkohtumisi läbivaks teemaks "KEHA".

Septembrikuise kontsertkohtumise külaline on Meelika Hainsoo. Ehkki laiem avalikkus teab teda ennekõike ansambli Vägilased laulja ja muusikuna, on ta suure osa oma loomingulisest energiast suunanud pärimustantsude õppimisele ja õpetamisele. "Mõnu on tantsu puhul kõige olulisem," teab ta kogenult rõhutada.

Juttu juhib Sofia Joons.

Korraldajad: Eesti pärimusmuusika keskus, Viljandi kultuuriakadeemia.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles