Kino Artis korraldab moenädala

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moelooja Tom Fordi debüütfilm “Üksik mees” .
Moelooja Tom Fordi debüütfilm “Üksik mees” . Foto: promo

September on moemaailma jaanuar ja nii toimub septembri esimesel nädalal Tallinna kinos Artis moeprogramm.

Nädala juhatab neljapäeval, 2. septembril sisse moelooja Tom Fordi debüütfilm “Üksik mees” Colin Firthi ja Julianne Moore’iga peaosades.

Eeskätt Gucci ja YSL moemajade elluärataja ning Hollywoodi kuumimate meesstaaride riietajana kuulsust kogunud Tom Fordi debüütfilm on 1962. aasta Kuuba kriisi aega kantud visuaalselt efektne ja erakordselt stiilne romantiline lugu katkenud armastusest, inimolemuse üksildusest ja elu väikeste hetkede olulisusest.

Venezia filmifestivalil parima meespeaosatäitja auhinna pälvinud Colin Firth kehastab inglise keele professorit George Falconeri, kes üritab leida elu mõtet pärast oma pikaaegse elukaaslase Jimi (Matthew Goode) hukkumist autoõnnetuses. Ühe lämbe päeva jooksul kerib George minevikku, kohtub inimeste ja situatsioonidega, mis ei suuda veenda teda tuleviku mõttekuses, ning otsib lohutust oma pikaaegse sõbra Charlie (Julianne Moore) seltskonnast, kes maadleb omaenda saatust puudutavate probleemidega.

Muude filmide seas saab moenädalal vaadata Artises veel moepiibli Vogue telgitaguseid paljastavat dokumentaalfilmi “Septembrinumber”.

2009. aasta alguses Sundance'i filmifestivalil suurt kära tekitanud täispikk dokumentaalfilm keskendub suures osas Vogue’i peatoimetaja Anna Wintouri ja loovjuht Grace Coddingtoni omavahelisele võitlusele ühe ajakirjanumbri kokkupanekul.

Nende kahe kange ja andeka naise omavaheliste kompromisside tulemusena sünnibki “piibel”, mis paneb paika järgneva 12 kuu moemaailma trendid.

Peale Vogue’i toimetuses toimuva pakub film eksklusiivset sissevaadet maailma moetööstuse toimemehhanismidesse - filmis käivad Anna Wintouri halastamatu pilgu eest läbi sellised tippdisainerid nagu Vera Wang, Jean-Paul Gaultier, Oscar de la Renta ja teised. Armu ei anta ka kõnealuse septembrinumbri kaanetüdrukule - säravale Sienna Millerile.

Filmid linastuvad inglise keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles