Millisesse kooli lähevad staarilapsed?

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri-Keiu Ilves läks Vanalinna Hariduskolleegiumi esimesse klassi.
Kadri-Keiu Ilves läks Vanalinna Hariduskolleegiumi esimesse klassi. Foto: Jelen Rudi

Täna on tähtis päev paljude meie armastatud staaride võsukestel.


Esimest korda esimesse klassi… See on uhke tunne! Aga kus need klassid asuvad?

President Toomas Hendrik Ilvese ning Evelin Ilvese tütar Kadri Keiu kõndis täna teda kooliteele saatva abiturendi kõrval Tallinna Püha Katariina kirikusse, kus  toimus Vanalinna Hariduskolleegiumi esimeste klasside aktus. Samas koolis käis ka Arnold Rüütli lapselaps Maria, kes sattus 2006. aastal meediasse «Kadriorgia» skandaali tõttu.

Kõige enam esimese klassi õpilasi on tänavu Viimsi koolis, kus 205 värskest õpilasest moodustati lausa üheksa paralleelklassi. Õhtulehe andmetel astub sellesse kooli näiteks Kroonika peatoimetaja Krista Lensini tütar Simone. «See on mul üle tee ja ma olen kogu aega mõelnud, et esimese klassi lapse eesmärk peab olema käia koolis, tunda sellest rõõmu, aga siis tulla koju, visata kott nurka ja minna maja ette mängima.»

Simone kooliõeks saab Toomas Tõniste tütar Maria Heleen, kelle vanematel on samasugune põhjendus: «Noh, see oli esimene prioriteet, et laps saaks käia kodule võimalikult lähedal.»

Viimsi mammutkooli seadis täna sammud rokkar Jaagup Kreemi pere, et saata poeg Robin Riot aktusele. «Eks ta ikka räägib, et sealt saab uusi sõpru ja uusi teadmisi, aga ta ei saa vist päris hästi aru, mis koht see on,» rääkis Jaagup Õhtulehele poja kooliootusest. Ise alustas ta oma kooliteed hoopis Soomes N. Liidu saatkonnas ja pidi õppima vene keeles.

Näitleja Andres Dvinjaninovi järeltulija Mattheus asub kooliteele Tartus ja sai sisse Miina Härma gümnaasiumi. «Häid koole on Tartus palju, aga see on üks lähemaid.»

Urmas Sõõrumaa ja Kätlin Marani tütar Katriin astub Kroonika andmetel teadmisi omandama Tallinna Inglise kolledžisse. Kesklinnakooli hakkavad teda sõidutama vanemad. «Kui kool ja trenn läbi, sõidutab emb-kumb vanematest lapse koju,» seletas Kätlin Maran. Inglise kolledž on Katriini enda valik.

Kunagise teleajakirjaniku Karmel Eikneri tütar Karoliina pääses kuulsa 21. kooli muusikaklassi. «Karoliinal on väga terav muusikaline kuulmine ja selline eriti terav kõrv. Ning lapse kohta väga hea lauluhääl,» kiidab Karmel oma tütart Õhtulehes. Samas eliitkoolis käivad ka Karoliina vend Karl Elmar, poolõde Helena ning poolvend Henry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles