Boogie Company paneb viljandlased tantsima

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rockabilly punt Boogie Company teeb Eesti ainsa plaadiesitluse Viljandis.
Rockabilly punt Boogie Company teeb Eesti ainsa plaadiesitluse Viljandis. Foto: promo

Eesti kõige vingem rockabilly punt Boogie Company esitleb 4. septembril klubis Puhas Kuld oma uut albumit sündmusega «Boogie Company Is Dancing Jive».

2004. aastast Tallinnas tegutsev Boogie Company püüab avardada oma muusikaga mõistet «rockabilly», toonides autentset rock’n’roll’i teiste põnevate muusikastiilidega, alustades Ladina-Ameerika rütmidest ja lõpetades pungi ning glam-rock’iga.

Kuigi Boogie Company esitab enamasti originaalloomingut, kuulub ansambli repertuaari ka klassikalisi 50. aastate rock’n’roll’i hitte ning ootamatuid ja põnevaid lugusid maailma raskema rock’i klassikast (AC/DC, Motörhead, Rammstein, Nazareth jt).

Bändi süda on laulja ja kontrabassimängija Andrus Kasesalu. Tema ja trummar Marek Lillemägi mängisid nad koos juba 90. aastate algul bändis The Rockin’ Guys, mis nautis populaarsust nii Eestis, Soomes kui Saksamaal. 2000. aastal andis Saksamaa plaadifirma Castle Records välja bändi vinüül-LP «Estonia Rock’n’Roll».

2004. aastal liitusid Andruse ja Marekiga andekas kitarrist Oleg Davidovitch (BBX, Plantains, Ne Zhdali) ning laulja ja kitarrist Raigo Tipp (Pete Anderson Band). Siis lõigi Boogie Company süda lõõmama.

2006. aastal ilmus bändi esimene album «Rockime Ümber Jõulupuu». 2008. aastal astusid mehed üles Los Angeleses, MUSEXPO-l, millele järgnes 2009. aastal peamiselt heavy- ja hardrock’i töötlusi sisaldav EP «Amerika».

Selle aasta kevadest on Boogie Company ridades ka tuntud pianist ja laulja Margus Jürisson (Rock Hotel, New Murphy Band, Estonian Police Orchestra Bigband jpt), kellega koos bänd lindistas esimese täispika albumi «God Is Dancing Jive» (AXR Music Finland). Värske plaat ilmub Soomes selle kuu viimasel nädalal. Põhjanaabrite juures on Boogie Company pärjatud lausa tiitliga «Eesti kingitus soome rockerirollile».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles