Iga erakonna toetajal peab olema võimalik valida kanepisõbralikku kandidaati!?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga erakonna toetajal peab olema võimalik valida kanepisõbralikku kandidaati!?
Iga erakonna toetajal peab olema võimalik valida kanepisõbralikku kandidaati!? Foto: reggae.com

Sel pühapäeval saab Tartus, Genialistide Klubis, kohtuda poliitikutega ning kuulata ekspertide ettekandeid teemal kanep, tema ravitoime ning kanepituru liberaalsem riiklik reguleerimine. Kindlasti on kohal ka parlamendierakondade nimekirjade kandidaadid, vahendab Telegraaf.

Foto: reggae.com

Üritus on teine osa Kanepikohviku sarjast, mille eelnev episood toimus 16. jaanuaril Tallinnas. Ürituste sarja veavad Elver Loho ja Mart Kalvet MTÜ-st Ravikanep ning hetkel asutamisel olev MTÜ Eesti Kanepiliit.

«Eelmisel nädalal tuli mõte, et kaua me isekeskis räägime kanepist. Kõrvu kostuvad lood patsientidest, kellel ainukesena kanep leevendab haigust, aga arst keeldub ametlikult välja kirjutamast, nii et raske terviserikkega inimene ostab tänavalt jumal-teab-mida. Ikka ja jälle kuuleb lugusid politseivägivallast ja karistuspoliitika mõjust noorte inimeste psüühikale. Konkreetsed juhtumid, kus taim ei teinud inimesele mitte midagi, aga sadistlik karistussüsteem on talle eluaegse trauma ja osalise töövõimetuse põhjustanud,» räägib Elver Loho.

Foto: reggae.com

Tuli mõte, et teeks midagi ära. Tooks rahva kokku. Räägime teemast, ausalt ja avameelselt.

Esimesele Kanepikohviku üritusele tuli lühikesest etteteatamisest hoolimata umbes 40 inimest. Ürituseks reserveeritud 25-kohalisest ruumist jäi väheks ja oldi sunnitud kolima kõrvalruumi, mis oli õnneks vaba. Kohal olid Rohelise Erakonna juhatuse liikmed Aleksander Laane ja Olev Tinn ning ka Vabaerakonna juhatuse liige Jevgeni Krishtafovitš. Rohelistel on kanepi legaliseerimine lausa ametlikus programmis. Vabaerakonnal mitte, aga Krishtafovitsh isiklikult toetab legaliseerimise mõtet.

Loho sõnul läks esimene üritus üle ootuste hästi. «Sellist rahvahulka ei oodanud. Samuti ei oodanud säärast siirust ja soojust ja avameelsust kohaletulnutelt. Oli tunne nagu oleks tamm lõhkenud ja aastatega salaja kogunenud emotsioonid valla paisanud. Kõik see praeguse süsteemi ebaõiglus pulbitses inimestest välja.»

Foto: reggae.com

Kanepikohvik vol 2 saab olema natuke formaalsema kavaga ning ettekandeid kuuleb nii ekspertidelt kui ka praeguse süsteemi ohvritelt. Samuti on kohale tulemas parlamendierakondade kandidaadid.

Foto: reggae.com

Genialistide Klubi uksed avanevad ürituse tarbeks kell 16:00 ning avasõnad 16:20.

Seejärel ettekanded ekspertidelt kanepi ravitoime, efektiivsema uimastipoliitika, edukama aktivismi ning praeguse süsteemi ohvrite teemal. Poliitikute kuulamiseni kanepi teemal jõutakse orienteeruvalt tund-poolteist hiljem. Üritus lõppeb vabas vormis aruteluga, mida juhib pikaaegne uimastipoliitika- ning kanepiaktivist Mart Kalvet.

«Kindlasti ei soovi me valimiste eel ühelegi erakonnale vastanduda,» lisas Loho. «Kogu üritustesarja juhtmõte on selge: iga erakonna toetajal peab olema võimalik valida kanepisõbralikku kandidaati.»

Korraldajad tuletavad meelde, et kanepi tarvitamine on Eesti Vabariigis endiselt väärtegu ning loodavad tulijatelt mõistvat suhtumist ning kainet kaasalöömist.

Registreeru Kanepikohvik vol 2-le Facebookis

Kanepikohvik vol 1 kohta saad lugeda Nihilist.FM-ist või Facebookist

Pildid: neuroparty.com, Kanepikohviku Facebook

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles