Kooseluseadue pooldajad alustasid uue kampaaniaga «KOOS avatud ühiskonna poolt»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nende 22 aasta jooksul, mis Eiki Nestor on riigikogus olnud, ei ole parlamendihoone esine kunagi lilledesse mattunud. See juhtus 9. oktoobril, kui riigikogu võttis vastu kooseluseaduse.
Nende 22 aasta jooksul, mis Eiki Nestor on riigikogus olnud, ei ole parlamendihoone esine kunagi lilledesse mattunud. See juhtus 9. oktoobril, kui riigikogu võttis vastu kooseluseaduse. Foto: Sander Ilvest

Seoses hiljuti avatud koduleheküljega, mille autorid soovivad kooseluseadust toetanud Riigikogu liikmeid häbiposti panna, on lehekülg «Aitäh, aga minu traditsiooniline perekond ei vaja kaitset» algatanud kampaania kooseluseaduse pooldajate toetuseks. 

Kampaania «KOOS avatud ühiskonna poolt» võtab kooseluseaduse toetajate häbimärgistamiseks mõeldud kaks roosat tähte ja teeb nendest midagi positiivset. Selleks on loodud uus PicBadge, mille kaudu kõik Facebooki kasutajad võivad enda profiilipildi külge pookida tuttavad roosad tähed, et näidata oma toetust sügisel vastuvõetud kooseluseadusele ja seda ajendanud põhimõtetele. Sedaviisi saadetakse sõnum, et kooseluseaduse toetamine pole häbi- vaid hoopis auasi.

Kampaaniaga saab liituda leheküljel http://www.picbadges.com/badge/3794667,kus on võimalik märk eelnevalt «koguda» (Collect) ja seejärel profiilile paigutada.

Lehekülg «Aitäh, aga minu traditsiooniline perekond ei vaja kaitset» kommenteeris kampaaniat järgnevalt: «Kuuldu kohaselt on ühel lehel asutud tärnidega tembeldama kooseluseaduse toetajaid, justkui see oleks mingil moel häbiväärne. Meie nii ei arva. Meie leiame, et inimesed, kes toetavad kooseluseadust, toetavad mõistvamat, avatumat ja armastavamat Eesti ühiskonda. Ja sellise eesmärgi üle võib ainult uhkust tunda. Kui usud sinagi, et kooseluseaduse toetamine on au- ja mitte häbiasi, siis kanna seda märki ja kutsu ka oma sõpru seda tegema. Armastust ei peaks kunagi varjama!»

Lehekülg «Aitäh, aga minu traditsiooniline perekond ei vaja kaitset» loodi 2014. aasta suvel, et näidata üles toetust kõikidele peremudelitele, sealhulgas samasooliste paaride loodud peredele. Lehega võivad liituda kõik, kes on heatahtelised teiste perede suhtes, sõltumata millisest perest nad ise pärit on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles