Päikeselennuki Solar Impulse 2 täpne lennumarsruut avalikustati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solar Impulse 2
Solar Impulse 2 Foto: SCANPIX

Umbes ühe kuu pärast teeb Šveitsi seiklejate päikeselennuk Solar Impulse 2 ajaloolise ümbermaailmalennu ilma kütuseta.

Piloodid André Borschberg ja Bertrand Piccard avalikustasid lennu täpse teekonna, edastab Discovery News.

Lend saab alguse Araabia Ühendemiraatidest Abu Dhabist kas veebruari lõpul või märtsi alguses.

Vahepeatused tehakse Omaanis Muscatis, Indias Ahmedabadis ja Varanasis, Myanmaris Mandalays, Hiina linnades Chongqingis ja Nanjingis.

Samuti maandutakse USAs Hawaiil, Phoneixis, veel määratata kohas Keskläänes ning New Yorgi John Kennedy lennuväljal.

Siis ületavad Borschberg ja Piccard Atlandi ookeani võttes kursi Lõuna-Euroopa ja Põhja-Aafrika suunas. Sihtkohta Abu Dhabisse peaksid nad jõudma juuli lõpus või augusti alguses.

Borschberg ja Piccard tahavad oma lennuga näidata alternatiivenergia nagu seda on päikeseenergia võimalusi.

2012. aasta suvel tegid need piloodid rekordilise üle USA lennu, lennates Solar Impuls 1 Californiast New Yorki. 2012. aastal aga tehti lend Šveitsist Marokosse ning 2010. aastal lennati lihtsalt 26 tundi järjest.

Päikeselennuk lendab umbes 85 kilomeetrit tunnis.

 Solar Impulse 1 oli esimene lennuk, mis suutis nii päevasel kui öisel ajal lennata kütuseta. Lennuki päikesepaneelid salvestasid päikeseenergia patareides, mille abil lennati öisel ajal.

Uus süsinikkiust Solar Impulse 2 on kaetud 17 248 väikese päikesepaneeliga ning selle tiibade ulatus on 72 meetrit. Selle kokpit on suurem kui esimesel lennukil. Samas aga saab lennukit juhtida üks piloot korraga ning Borschberg ja Piccard juhivad vaheldumisi.

Solar Impulse 2 tutvustati 2014. aasta aprillis. Juunist tehtud esmalennul ulatus lennuki keskmine kiirus 55,6 kilomeetrini tunnis ning lend toimus 1680 meetri kõrgusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles