Läänemaa päästekomandod ootavad huvilisi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto. Foto on illustreeriv.
Päästeauto. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lääne-Eesti päästekeskus korraldab tuletõrje 91. aastapäeva puhul  6. ja 7. septembril Lääne maakonna komandodes Haapsalus, Lihulas, Ristil ja Nõval lahtiste uste päevad, külla on oodatud kõik, kellel päästetööde ja -tehnika vastu huvi.

Külastuse soovist tuleb eelnevalt teada anda telefonil 516 0125.

Mati teatel peetakse organiseeritud tuletõrje aastapäeva Eestis 7. septembril, sest just sel kuupäeval 1919. aastal peeti maha esimene ühine Eesti üleriiklik tuletõrje kongress, millel osalesid vabatahtlikud tuletõrjeseltsid. Kongressil asutati üleriikline tuletõrje liit, millega pandi alus tänapäevasele päästeteenistusele.

Vabatahtlikke tuletõrjekomandosid moodustati Eestimaal aga juba keskajal. Esimeseks vabatahtlikuks päästekomandoks Eestis ja kogu Tsaari-Venemaal oli 1788. aastal asutatud Mustpeade vennaskonna tuletõrjekomando. Vajaduse tuletõrje järele tingisid linnades puhkenud suured tulekahjud, mille käigus pahatihti suur osa linnast maha põles.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles