Šoti rokkpunt Biffy Clyro esineb Tallinnas

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biffy Clyro.
Biffy Clyro. Foto: promo

Viimastel aastatel tõelisse rambivalgusse tõusnud Šotimaa rokkpunt Biffy Clyro annab tänavu 26. oktoobril kontserdi Tallinna klubis Rock Café.

Raadio 2 saatejuhi ja muusiku Kaarel Kose ütlust mööda on tal äärmiselt hea meel, et maailma üks tippbändidest leiab taas tee Eestisse. “Biffy Clyro on meeldiv bänd selles suhtes, et on suutnud ühendada ilusa popmeloodia meeldivalt jõulise kitarria-sound'iga,” lausus Kose. “Kui uskuda kriitikuid, on tegemist ühe Euroopa parima live-bändi ja Briti saartel lausa megastaariga.”

Biffy Clyro kogunes 1995. aastal, kui kooliaja sõbrad Simon Neil (vokaal/kitarr) ja kaksikud James (bass/vokaal) ja Ben Johnston (trummid/vokaal) otsustasid koos bändi tegema hakata. Esimesed kolm albumit – “Blackened Sky”, “The Vertigo Of Bliss” ja “Infinity Land” - pakatasid energiast ja kasvatasid vaikselt, kuid visalt bändi austajaskonna ridasid.

2007. aastal ilmunud neljas kauamängiv “Puzzle” lennutas aga bändi hoopis teistesse kõrgustesse. Album müüs kiirelt täis kuldplaadi normi ning tõusis Briti albumitabelis kohale number 2.

2009. aastal ilmunud album “Only Revolutions” on kuulajaskonnale pakkunud hitte, alustades Briti singlitabeli kohale number 5 tõusnud “Mountainsi” ja lõpetades praegu Eesti raadiojaamade pleilistides ilma tegeva looga “Bubbles”. Sinna vahele mahuvad “That Golden Rule”, “The Captain” ja “God and Satan”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles