Peeter Rebane: muusikavideo idee Moby loole sündis lennukis

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestist tehti Mobyle video.
Eestist tehti Mobyle video. Foto: Videokaader

 

Peeter Rebase ettevõttel valmistati Eestis video Moby heliteosele «Wait for me». Elu24 lugejatele see väga meeldis.

 

Seepärast uurisimegi video autorilt, Peeter Rebaselt, kuidas kaunis teos sündis ja kui kulukaks see kujunes. Nimelt tegit imearmsas muusikavideos kaasa Eesti tippnäitlejad: Ester Pajusoo, Ago Roo, Evelyn Võigemast ja Tambet Tuisk. 

Miks või kellele on video tehtud?

Ennekõike sai see tehtud iseenda jaoks, et väljendada neid tundeid mida Moby uus singel minus tekitas.

Olin just tagasilennul New Yorgist Tallinna, kui Moby lugu kuulasin ja kohe tekkisid konkreetsed emotsionaalsed pildid silme ette. 

Kusjuures sellel lool ei ole mingit moraali või ka ühest interpretatsiooni. Loodan väga, et iga inimene «loeb» sealt midagi ise välja ja eriti hea meel on mul kui see pisike film ka kellegile teisele meeldib.

Kust tuli muusikavideo idee ja miks just Moby loole? Oli see Moby enda poolt korraldatud konkurss?

Jah. Veebruaris potsatas minu emaili postkasti kiri Moby tiimilt filmitudengitele üle maailma kutsega teha tema uuele singlile video. 

Kasutasin nimelt kaks aastat tagasi LAs USC filmikoolis õppides ühte Moby lugu ja ju siis jäi minu kontakt sealt tema andmebaasi alles.  Mõeldud tehtud, otsustasin osaleda.

Kas tunned Mobyt isiklikult?

Ei tunne isikult, kuigi kohtunud vist oleme kunagi.

Kaua video tegemine aega võttis?

Idee sündis hetkega, stsenaariumi detailide kallal sai paar nädalat mõtteid mõlgutatud.  Kohtusime kogu kreatiivse tiimiga esimest korda ühel pühapäeva õhtul ning järgmine nädal olid reedest pühapäevani juba võtted.  Seega neli  päeva tõsist ettevalmistust, kolm päeva võtteid ja seejärel montaaz.

Kas idee oli Sinu?

Jah, story ja  lavastus olid minu töö.  Samas iga filmi tegemine on väga tiheda meeskonnatöö tulemus ning mul tõesti vedas. 

Meil olid super näitlejad ning väga tore ja profesionaalne filmigrupp, kes kõik omalt poolt sellesse pisikesse filmi väga palju panustasid.  Kõik sujus, isegi ilm oli perfektne.

On sellise video tegemine kallis lõbu?

Filmikunst on suht kulukas valdkond aga õnneks aitasid kõik selle filmikese valmimisele omalt poolt kaasa.

Mis hetkel teoksil?

Hetkel mõtlen juba järgmist lühifilmi läbi...

Tänud ja edu ka elu24 poolt!

Wait For Me from Peeter Rebane on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles