"Kogujad" veel kolm korda lennukitehases

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vendade Homeri (Janek Vadi)ja Langley  Collyeri (Tanel Ingi)mõistatuslik elukäik ja kurb saatus on saanud aluseks Lota Lotassi näidendile "Kogujad", mille lavastust saab veel kolmel korral Viljandi vanas lennukitehases vaadata.
Vendade Homeri (Janek Vadi)ja Langley Collyeri (Tanel Ingi)mõistatuslik elukäik ja kurb saatus on saanud aluseks Lota Lotassi näidendile "Kogujad", mille lavastust saab veel kolmel korral Viljandi vanas lennukitehases vaadata. Foto: Jaanus Laagriküll (Ugala)

Ugala kolib septembri algul oma praegusest asukohast 200 m eemale - Viljandi vanasse lennukitehasesse. Seal etendub kolmel korral (7., 8. ja 9. septembril) lavastus "Kogujad".

Lavastus "Kogujad" on valitud sel aastal Eesti Teatri festivali DRAAMA 2010 programmi, mille raames leiab aset ka viimane etendus.

Oktoobri algul mängitakse lavastust "Kogujad" New Yorgis - linnas, kus loo prototüübid elasid ja sündmused aset leidsid. Sõit toimub Eesti Maja küllakutsel.

Loo aluseks on XX sajandi esimesel poolel New Yorgis elanud vendade Homer ja Langley Collyeri mõistatuslik elukäik. Vennad eralduvad muust maailmast oma vanematelt päranduseks saadud
linnamajja ning katkestavad kõik sotsiaalsed sidemed. Turvatunnet otsides ümbritsevad nad end aastakümnete jooksul lugematu hulga esemetega.

Lavastaja Taago Tubina sõnul on “Kogujad” tema jaoks eelkõige ülistus inimlikkusele ja selle mõistatuslikule olemusele ning ennastohverdavale armastusele, mis teinekord imelik ja arusaamatu.

Lavastuse toob publikuni Ugala teater koostöös mittetulundusühinguga Kultuuritsehh. Vendi Homerit ja Langleyt mängivad Janek Vadi ja Tanel Ingi. Kunstnikutöö tegi lavastusele Peeter Ora.

http://kogujad.wordpress.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles