Helsingi spordikeskus avalikustas karistuseks «jänesklientide» fotod

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treenija
Treenija Foto: SCANPIX

Soome pealinnas Helsingis Tapanilas asuval spordikeskusel tekkis probleem maksmata klientidega ning karistuseks avaldas «jänesklientidest» fotod, kuid nende näod on hägustatud.

Keskuse turvakaamera lindistused paljastasid salaja üle aia roninud ning sisse hiilinud isikud, kirjutab Helsingin Sanomat.

Turvakaamerasalvestistest tehtud fotod kleebiti spordikeskuse sissepääsu juurde kõigile näha. Neil on isikud, kes üle aia ronides pääsesid tasuta treenima. Juures on tekst: «Kolm aia ületanut 16. jaanuaril».

Spordikeskuses on hoiatus, et nii väljas kui siseruumides on turvakaamerad.

Tapanila spordikeskuse juht Matti Linnavirta ei tea veel, kas selline hoiatus töötab.

«Vähemalt on see tekitanud uudishimu ja oleme saanud ka positiivset tagasiside, et see töötab,» teatas juht.

Tapanila spordikeskuses ei ole alati töötajaid ning kliendid saavad seda kasutada ka üksinda. Treenima pääseb siis tasulise saalikaardiga või kuritegelikul viisil üle aia ronides.

Linnavirta sõnul on «jäneseid» nii noorte kui täiskasvanute hulgas. Spordikeskus pingutab, et tasuta treenijatest lahti saada.

«Sügisel lisatakse veel turvakaameraid. Nüüdne avalikustamise kampaania on vaid lühiajaline. Püüame leida lahenduse, mis töötaks jäädavalt,» jätkas esindaja.

Ta lisas, et kui saalis käib lõpuks liiga palju «jäneseid», hakkab see mõjutama neid kliente, kes maksavad ehk hindu tuleb tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles