Laia istmikuga naiste lapsed võivad olla intelligentsemad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA Pittsburghi ülikooli uuring näitas, et keskmisest laiema istmikuga naiste lapsed võivad olla intelligentsemad ja nutikamad.

Praegune kehatrend eelistab naisi, kes on üsna saledad, kuid tulevikus võidakse eelistada hoopis kopsakama kehaga naisi, edastab metro.co.uk.

Teadlased selgitasid, et istmiku-, reie- ja puusapiirkonnas asuv rasv mõjutab lapse aju arengut. Ema keha rasvarakud jõuavad rinnaga toitmisel lapse organismi, aidates kaasa aju arengule.

Uurijate sõnul ei saa naised pärast sünnitust kiiresti liigsest rasedusajal tekkinud rasvast lahti, kuna see mõjub lapsele hästi. Naisekeha reguleerib end nii, et  laps saaks rinnaga toitmisel maksimaalselt kasu.

«Lastele on kasulik dokosaheksaeen hape (DHA), mis on põhiline omega-3 rasvhape. See on vajalik ajukoe ja silma võrkkesta jaoks.  Seda rasvhapet ladestub naisekehasse, kuna see on lapse kandmise ja imetamise ajal vajalik,» teatas uuringu teinud Will Lassek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles