Mõnus muusika! The Cathouse Radio esitleb Sinilinnus bluusiplaati

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cathouse Radio on Tartust pärit bluusibänd
Cathouse Radio on Tartust pärit bluusibänd Foto: Album Cover

The Cathouse Radio on jõudnud oma plaadiestlusega pealinna. Neljapäeval tuleb Sinilinnus esitlusele nende esikalbumi «It's gonna be a long ride» materjal. Külalisesinejaks raju Ziggy Wild.

Cathouse Radio on Tartust pärit bluusibänd, selle moodustumisest 2013. aasta kevadel räägiti kui parimast uudisest Eesti bluusimaastikul. Bändi liikmeteks on rahvusvaheliselt tunnustust saanud vokalist ja suupillimängija Alar Kriisa, bluusikilometraaži Jimmie Bluesman Lawsoni taustabändis korjanud kitarrist Vilho Meier, vanade kogemustega Sergei Gvozdkov ja jazzis ennast koduselt tundev trummar Kalle Kindel.

The Cathouse Radio muusika on tugevalt kannaga bluusi juurtes, vürtsitades seda vihjetega New Orleansi ja Chicago bluusi, Americana, kantri, roki ja pungiga. Kõlapildi annab kokku Alari spetsiifiline draiviv suupillitoon ning «söön hommikuks žiletiterasid» vokaal, Vilho agressiivne ja jõuline mängustiil, peenelt mitmekülgse gruuvimasina Kalle trummimäng ning Sergei tasakaalukus selle kõige keskel.

Viimane Cathouse Radio singel «This' ol blues», mis ilmus albumi pühitsemiseks detsembris, valiti ka Raadio 2 nädala singliks. Album on saadval Apollo raamatupoe müügiketist ning ka iTunes'i ning Spotify vahendusel.

Õhtu kütab kuumaks külaliseks olev Ziggy Wild. Jõuliselt kaasahaarav, alati üllatav ja emotsioone vallandav Ziggy Wild on noor rockbänd, mis on jäänud truuks vanakooli soundile. Bändi neljaliikmelist seltskonda iseloomustab mitmekülgsus, iseolemise energia, täpselt nagu nende muusikatki. Kohati käre, aga alati mahe naisvokaal lisab tilga vürtsikat õli toore energiaga laetud kitarririffide ja keha raputava trummipartii kooslusele. Juba lavashow on täisväärtuslik elamus omaette. Viimasena valavad õli tulle kaks metsikut tantsutüdrukut, kelle puusad publikut rokiograafiaga hullutavad.

Ürituse uksed avanevad 21:00, esimene bänd 21:30, teine bänd 22:30. Pääse on 5.- eurot. Sinilind, Müürivahe 50, Tallinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles