Kangelastegu Venemaal: hulkuv kass päästis hüljatud lapse surnuks külmumisest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulkuv kass Maša, kes päästis hüljatud beebi surnuks külmumisest
Hulkuv kass Maša, kes päästis hüljatud beebi surnuks külmumisest Foto: SCANPIX

Venemaal lööb laineid uudis hulkuvast kassist, kes päästis hüljatud lapse surnuks külmumisest.

Pikakarvaline Maša keris end trepikotta pappkarpi jäetud pisipoisi kõrvale ja näugus, et möödujate tähelepanu tõmmata, vahendab RT.

«Beebi oli väljas mõned tunnid ja tänu Mašale on ta elus ja terve,» rääkis haiglatöötaja.

Obninskis langes sel nädalal temperatuur 30 miinuskraadini.

Kohaliku elaniku Irina Lavrova sõnul on Maša majarahva seas tuntud kui vaikne ja sõbralik kass. Kui ta kuulis kassi näugumas, mõistis ta, et miskit on valesti.

«Arvasin, et ehk on ta end vigastanud. Tavaliselt tuleb ta mulle vastu ja tervitab mind. Võite mu ehmatust ette kujutada, kui nägin teda pappkastis beebi kõrval lamamas,» rääkis Lavrova.

Hüljatud laps oli hästi riides ning tema juurde oli jäetud mähkmeid ja beebitoitu. Arstide sõnul oli pisipoiss külmas viibimisest hoolimata täiesti terve. Haiglaametnike sõnul on head inimesed beebit toetanud mitmel viisil, sealhulgas toidu ja mänguasjade annetamisega.

Lavrova usub, et beebi avastanud kassil lõi välja emainstinkt. Kass lakkus beebi põskedelt pisarad ja kui laps kiirabiautosse viidi, jooksis kass talle järele.

«Kogu kvartal on Maša üle väga uhke. Hellitame teda tema lemmiktoiduga,» ütles naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles