Briti saartel murtakse jälle viljaringide üle pead

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljaring
Viljaring Foto: SCANPIX

Suurbritannia põldudele ilmuvad igal aastal, eriti viljalõikusperioodil sümmeetrilised kujundid.

Enamik neist on Wiltshire´is, mille lähistel on mitmeid eelajaloolisi ja paganausuga seotud paiku nagu näiteks Stonehenge, kirjutab Daily Mail.

Need niinimetatud viljaringid ilmuvad põldudele öösiti. Viljaringide massilise tekkimine algas 1980. aastatel. Nende teket on püütud uurida ja seletada, kuid siiani on tegijate ja tekke kohta väga vähe informatsiooni.

Esialgu arvati, et neid tekitavad loomad või tuuleiilid, kuid kui kujundid muutusid väga detailirikkaks ja keeruliseks, sellest teooriast loobuti. Siis pakuti selgituseks UFOsid ja maavälist intelligentsust.

Osa inimesi on üles tunnistanud, et nende hobi on viljaringide tegemine. Üks neist on John Lundberg, kelle sõnul on ta neid teinud üle 20 aasta.

«Viljaringid on anonüümsed maastikukujundused. Asja mõte peitubki selles, et tegija ei tuleks päevavalgele,» lausus inglane.

Viljaringide saladusi lahendada püüdvad Olivier Morel ja Francine Blake ei usu, et kõik, eriti väga keerulised ringid oleks inimeste tehtud.

Enamik põlluomanikest lausa vihkab viljaringe, kuna need kahandavad saaki ning toovad põldudele uudishimulikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles