Kadri Simson rääkis valusal teemal: ju siis saatusel on minu jaoks teised ülesanded

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Kanal 2

Avalikkuse ees jõulise ja teravkeelse poliitikuna silma jäänud Kadri Simson teab, kui keeruline on leida tasakaal töö ja kodu vahel.

Kanal 2 «Avameelselt» saatejuht uuris, kui palju vastab tõele kuvand, et Simson on hästi jõuline, tema jaoks on kõige tähtsam töö, perekond on teisejärguline ja laste saamiseks pole aega.

«Ma ei saa lapsi mitte selle pärast, et ma neid ei taha. Lihtsalt nii on läinud,» sõnas Simson. «Ma olen mõelnud, et ju siis saatusel on minu jaoks teised ülesanded.»

Kadri usub, et kui ta ei saa kasvatada oma lapsi, saab ta teha midagi selleks, et rohkematel läheks Eestis elu hästi.

«See on minu jaoks raske teema,» ütles Simson, kui saatejuht küsis, kas ta on pikemat aega lapsi soovinud. «Ütleme nii, et ma ei ole teinud midagi selle jaoks, et mul lapsi ei oleks.»

«Täna on minu jaoks töö number üks ja ma lähtun sellest, et minu erialal on võimalik teha kas väga palju tööd või siis üldse mitte selles valdkonnas töötada. Ma ei kujutaks ette, et oleksin poliitik, kes on üks 101 riigikogu liikmest, keda keegi ei tea. Tööl ma näen, et mul on võimalik midagi muuta ja seetõttu tulebki panna oma energia sinna, kus sinu saatus sinust sõltub.»

Kodus on ta enda sõnul olnud paigalseisus: «Ei tasu jätta tunnistamata seda, et ilma lasteta abielu on kurb.»

Kadri andis avameelse intervjuu selleks, et julgustada ka teisi naisi - kui elus kõik unistused ei täitu, tasuks leida üles enda tugevad küljed ja julgelt sinna panustada.

«Keegi peab ju olema see, kes näitab, et ei ole võimalik ennast teostada ainult läbi oma laste. Et on võimalik anda endast midagi ka läbi oma erialase töö. Ma tean palju omavanuseid sõpru, keda rõõmustab see, et nende lastel läheb võimlemisvõistlusel hästi. Mina seda ei tee. Minu eduelamus tuleb sellest, kui mul läheb tööl mõni ettepanek korda. Ja kindlasti olen ma selles olukorras, kus inimesed veel ei arva, et ma oleksin loobunud oma eraelust. Ma kindlasti ei ole loobunud oma eraelust, ma ei kavatse elada ainult tööle,» rõhutas ta. 

Foto: Kanal 2
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles